Proaspătul președinte al Senatului, Teodor Meleșcanu, a lipsit de la muncă din prima zi

Ultima actualizare: 11-09-2019 12:43
Teodor Melescanu
Agerpres

Proaspătul președinte al Senatului, Teodor Meleșcanu, ales marți după două tururi de votare și după declarații acuzatoare între putere și opoziție, a lipsit de la muncă încă din prima sa zi în această funcție.

Potrivit unor surse politice, în timpul ședinței Senatului, Meleșcanu s-a aflat la Palatul Victoria, unde a discutat cu președintele PSD Viorica Dăncilă.

Senatoarea PNL Alina Gorghiu a întrebat retoric de la microfonul pneului dacă nu cumva Meleșcanu s-a dus la Dăncilă ca să ”semneze adeziunea la PSD”.

Vroiam să vă întreb unde este proaspătul președinte al Senatului. Că dacă începem cu o absență după ce abia l-ați ales ieri..e destul de grav. E la Guvern? Semnează adeziunea la PSD.. Domnule președinte (de ședință, n.red.) să știți că normal e ca atunci când îți iei banii pe președinte al Senatului să și vii la muncă. Eu înțeleg că domnul Meleșcanu e cu multe surse de venit, dar ar fi drăguț să și vină la muncă, dacă tot l-ați ales așa cu mare tam-tam.” - a spus Gorghiu.

Cu susținerea PSD, Teodor Meleșcanu este de marți președintele Senatului și al doilea om în stat. Încă senator ALDE, el a ajuns să ocupe fotoliul rămas liber după plecarea șefului său de partid, Călin Popescu-Tăriceanu.

Această situație a stârnit un scandal imens în interiorul formațiunii lui Tăriceanu, unde mulți sunt supărați că partidul a renunțat la guvernare. Teodor Meleșcanu, ales preşedinte al Senatului fără sprijinul propriului partid, a câştigat funcţia cu voturile date de social-democraţi şi câţiva colegi din parlament.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO