Victor Ponta: Am propus excluderea lui Bigiu din PSD. BPN a aprobat in unanimitate

Ultima actualizare: 11-12-2014 07:15
Victor Ponta, Ilie Sarbu

Presedintele PSD Victor Ponta a anuntat ca a propus excluderea din partid a presedintelui CJ Buzau, Cristinel Bigiu, fapt aprobat de Biroul Permanent National cu unanimitate de voturi.

”Referitor la problemele de partid, am propus azi, si BPN, in unanimitate, a aprobat demararea procedurii de excludere din partid a domnului Bigiu, de la Buzau”, a anuntat Ponta, dupa sedinta BPN a PSD. El a aratat ca aceasta masura se inscrie in anuntul facut anterior, privind toleranta zero fata de faptele de coruptie.

”Am anuntat foarte clar ca de acum incolo toleranta noastra fata de faptele de coruptie trebuie sa fie zero si ca atitudinea noastra trebuie sa fie in acest sens. Acest lucru prefigureaza una din schimbarile esentiale pe care PSD trebuie sa le dezbata si sa le adopte la Congresul din primavara”, a mai spus Ponta.

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Buzau, Cristinel Bigiu, si finul lui, Florin Colgiu, acuzati de luare de mita si respectiv complicitate la luare de mita au fost arestati, duminica, de magistratii Tribunalului Bucuresti.  Bigiu a fost ridicat sambata de procurorii DNA de la locuinta sa, dupa ce a fost prins in flagrant luând mita in parcarea din fata blocului in care locuieste. El a fost dus in Capitala, la DNA central, iar dupa aproximativ sase ore de audieri el a fost retinut sub acuzatia de luare de mita.

Potrivit DNA, in perioada decembrie 2013- decembrie 2014 Cristinel Bigiu i-a solicitat unuia dintre directorii din cadrul institutiei sa faca demersuri pentru declansarea procedurilor de achizitie directa (prin modificarea proiectului initial in cuantum de 400.000 de lei, legat de intocmirea Strategiei de dezvoltare durabila a judetului Buzau pentru perioada 2014 - 2020 si impartirea acestuia in trei componente, astfel incât sa fie evitata procedura de licitatie publica), sa identifice firme dispuse sa semneze, in mod formal, aceste proiecte si sa intocmeasca efectiv proiectele.

Procurorii DNA spun ca, dupa intocmirea acestor proiecte si dupa aprobarea platilor de catre Cristinel Bigiu, directorul respectiv din CJ urma sa ii dea mita presedintelui Consiliului Judetean jumatate din suma platita din bani publici, respectiv 200.000 de lei. Directorul urma sa recupereze banii de la firmele care figurau, in mod fals, ca executanti ai celor trei proiecte.

Prima sedinta a Biroului Permanent National al PSD dupa excluderile lui Geoana, Sova si Vanghelie

PSD s-a reunit, luni, in prima sedinta a Biroului Permanent National dupa esecul inregistrat la alegerile prezidentiale si dupa excluderea lui Mircea Geoana si a vicepresedintilor Dan Sova si Marian Vanghelie. Din Biroul Permanent National fac parte vicepresedintii partidului, astfel ca sedinta conducerii de luni s-a desfasurat cu trei membri mai putin, cei doi vicepresedinti si Mircea Geoana, care facea parte din Birou, in calitate de fost presedinte al partidului.

Viitorul cabinet Ponta nu va mai cuprinde ministri delegati si va avea portofoliile impartite, astfel: cate doua la UNPR, PC si PLR, restul urmand a reveni PSD-ului. Premierul Victor Ponta declara, saptamana trecuta, ca incepand din 13 decembrie si pana in 19 decembrie va veni in Parlament cu noua structura de Guvern si cu proiectul de buget pe anul 2015. ”In acea saptamana, pana pe 19 decembrie, suntem gata cu noua formula de guvern, pentru ca pe 13 decembrie este ziua in care cei de la UDMR decid in mod oficial ca nu vor mai participa cu ministri la guvernare. Stiu ca au decis si stiu ca se vor tine de cuvant ca vor vota noua structura a guvernului si bugetul in acest an si asta inseamna ca putem veni imediat dupa 13 cu noua structura de guvern”, a afirmat Ponta, dupa sedinta grupurilor parlamentare reunite ale PSD.

”I-am informat si pe colegii mei despre faptul ca trebuia sa decidem impreuna daca exista sprijinul grupurilor parlamentare pentru continuarea guvernarii. S-a dat un vot, a fost un vot unanim pentru continuarea programului de guvernare si de asemnea i-am anuntat ca asta inseamna sa venim cu bugetul in jur de 14, pe 10 il terminam la Guvern, dar in jur de 14 intra in Parlamemnt si cu o forma restructurata a Guvernului, din care sa faca parte, alaturi de PSD, cu cate 2 portofolii, colegii de la UNPR, PC si PLR”, a mai explicat Ponta.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO