Prima reuniune a noului Guvern a avut loc noaptea. Cîțu a predat mandatul de la Finanțe

24-12-2020 09:54


Prima reuniune a noului Guvern a avut loc noaptea....
Miniștrii Guvernului Cîțu își preiau mandatel...

Miercuri seara a avut loc prima reuniune a noului Guvern. Membrii Executivului s-au întâlnit la Palatul Victoria la scurt timp după depunerea jurământului de învestitură.

Premierul le-a prezentat colegilor proiectele care urmează să fie discutate în ședința Cabinetului de săptămâna viitoare - combaterea efectelor pandemiei, susținerea mediului de afaceri și bugetul pe 2021.

Joi, 24 decembrie, miniștrii și-au preluat mandatele, iar Florin Cîțu a predat portofoliul de la Finanțe noului titular, Alexandru Nazare.

"Sunt sigur că va continua ce am început în acest an, în special proiecte de digitalizare a ANAF şi Ministerului de Finanţe. Sunt multe de făcut. Sper ca anul acesta să introducem e-Facturare. Aşa cum am spus, asta înseamnă venituri la buget de aproape două puncte procentuale, cam 20 de miliarde de lei în plus pentru anul viitor. Sper să terminăm anul acesta cu e-Facturare şi cu fişierul electronic. În rest, amândoi am vorbit despre buget. Urmează bugetul şi ne-am uitat puţin pe execuţia pe care o avem şi mai ales pe proiectele de investiţii care au fost bugetate anul acesta şi care - unele dintre ele au fost bugetate doar să fie acolo, altele au fost şi executate. Aşa că, pentru anul viitor, aşa cum am spus, fiecare minister va avea obiective clare, care vor fi monitorizate trimestrial şi vom vedea execuţia bugetară lunară", a spus Cîţu, potrivit Agerpres.

El a menţionat că a discutat cu Nazare şi despre o serie de măsuri care urmează să fie prelungite, care vor intra luni în transparenţă decizională, pentru a fi introduse pe ordinea de zi a următoarei şedinţe de guvern. De asemenea, săptămâna viitoare, noul ministru de Finanţe, Alexandru Nazare, va prezenta execuţia bugetară pe 11 luni.

"Ştiţi foarte bine, am prezentat: cheltuielile pe investiţii sunt în continuare foarte bune, încasările - bune. Deficitul a crescut în parametrii estimaţi", a subliniat Florin Cîţu.

Aceeași procedură a avut loc la Educație, Afaceri Interne, Transporturi și Ministerul Sănătății.

Stelian Ion a preluat încă de miercuri-noapte mandatul de ministru al Justiţiei de la predecesorul său, Cătălin Predoiu.


VIDEO PROTVPLUS.RO