Reacția lui Ludovic Orban, după căderea Guvernului. „Suntem mândri de ce am făcut”

Dată publicare: 05-02-2020 15:56
Dată actualizare: 05-02-2020 17:00


Guvernul Orban a picat. Moţiunea de cenzură iniţiată de PSD a fost adoptată, miercuri, de Parlament. Premierul Ludovic Orban a declarat după ce Cabinetul său a fost demis ca urmare a adoptării moţiunii de cenzură, că Guvernul cade în picioare.

„Un parlament dominat din forţe retrograde, parlamentari născuţi din pixul lui Dragnea, care au călcat în picioare democraţia, a decis căderea Guvernului pe care îl conduc. Guvernul cade în picioare, suntem mândri de ce am făcut în 3 luni. Am reuşit într un timp extrem de scurt să luăm o serie de decizii de impact şi să eliminăm grave erori”, a declarat Ludovic Orban.

„În ciuda minciunilor gogonate ale PSD-ului am aplicat legi importante, am aplicat majorarea salariilor, am crescut salariul minim pe baza unor indicatori economici. Aproape în toate domeniile de activitate am adoptat măsuri cu efecte favorabile. Numai ieri am adoptat 25 de ordonanțe de urgență, fiecare generează efecte benefice pentru România, pentru societate, pentru companii, pentru diferite categorii socio-profesionale”, a adăugat el.

„Am pierdut doar o bătălie, vom câştiga bătălia pentru România. Astăzi am fost judecaţi de o alianţă parlamentară toxică, care şi-a pierdut de mult susţinerea populaţiei României. Cât de curând, românii vor fi chemaţi să decidă soarta României. Noi am căzut astăzi, pentru că am avut curajul să ne angajăm răspunderea pe un proiect de lege care să adâncească democraţia şi care să permită cetăţenilor din fiecare localitate din România să-şi aleagă un primar legitim, responsabil, care să aibă un plan de dezvoltare care să crească calitatea serviciilor în comunităţilor locale", a punctat Orban.

Orban a enumerat deciziile „cu impact benefic asupra românilor” ce au fost adoptate de guvernul său precum: eliminarea supra-accizei, abrogarea recursului compensatoriu, plătirea tuturor datoriilor provocate de guvernările PSD, adoptarea bugetului până în 31 decembrie.

Despre dizolvarea Parlamentului

 

Orban se declară convins că preşedintele Iohannis va dizolva Parlamentul când vor fi îndeplinite condiţiile legale pentru a face acest lucru.

„Procedura de organizare a alegerilor anticipate depinde de dizolvarea Parlamentului. Când se vor îndeplini condiţiile constituţionale pentru dizolvarea Parlamentului şi când preşedintele va dizolva Parlamentul - sunt convins că o va face imediat ce se vor îndeplini condiţiile constituţionale, Guvernul va emite actul normativ pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate”, a declarat Orban.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO