Premierul Dacian Ciolos, despre eliminarea vizelor pentru romani in Canada: "Am avut contacte intense cu partea canadiana"

21-10-2016 16:03

Premierul Dacian Ciolos a declarat ca in ultimele zile a avut "contacte intense" cu partea canadiana in problema eliminarii vizelor pentru cetatenii romani.

El a precizat ca pentru Bucuresti a fost important ca eliminarea vizelor sa aiba loc in 2017 si nu in 2018.

"Am intensificat dialogul cu partea canadiana undeva in vara acestui an. (...) Dupa discutii consistente, am convenit cu partea canadiana ca e important ca Romania sa poata ratifica acordul comercial Canada - Uniunea Europeana si sa rezolve si aceasta problema a eliminarii vizelor pentru cetatenii romani. Am primit atunci promisiunea domnului prim-ministru ca vom cauta o solutie. Asa cum ati vazut, s-a gasit acea solutie. Chiar in ultimele zile am avut contacte intense cu partea canadiana. Pentru noi, a fost important sa avem confirmarea ca ridicarea vizelor se va petrece in 2017 si nu in 2018, asa cum fusese propus initial", a afirmat Ciolos, conform Agerpres.

Premierul a adaugat ca, desi va exista un decalaj de cateva luni intre momentul intrarii in vigoare a acordului Canada - Uniunea Europeana si cel al eliminarii vizelor, este totusi important ca s-a gasit o solutie la aceasta situatie.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat vineri ca s-a ajuns la un acord cu partea canadiana in ceea ce priveste liberalizarea vizelor pentru romani din 2017.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO