Predoiu: Aportul Romaniei la Spatiul Schengen poate sa fie unul pozitiv

04-05-2011 23:51
Sursa: Mediafax

Catalin Predoiu

Catalin Predoiu a declarat ca aportul Romaniei la Spatiul Schengen poate sa fie unul pozitiv si ca Bucurestiul poate aduce un "plus de securitate si nu de vulnerabilitate", fiind gata sa discute posibile ajustari dar de pe pozitia de stat membru.

Demnitarul mai precizeaza ca Romania este favorabila discutiilor despre modificarea regulilor Schengen, dar dupa aderare. "Suntem gata sa discutam despre posibile ajustari ale regulilor in cadrul Schengen, dar evident de pe pozitia de stat membru", spune Catalin Predoiu.

Ministrul Justitiei se arata convins ca "investitiile pe care Romania le-a facut in securizarea frontierelor pot contribui in general la securizarea frontierelor in Uniunea Europeana si aportul Romaniei la Spatiul Schengen poate sa fie unul pozitiv, plus de securitate si nu de vulnerabilitate.

Raport al unei comisii PE: Romania este pregatita sa intre in Schengen

Suntem gata sa discutam despre posibile ajustari ale regulilor in cadrul Schengen, dar evident de pe pozitia de stat membru". RFI mentioneaza ca Romania a ratat termenul 31 martie pentru aderarea la Spatiul Schengen.

Vreti in Schenghen?Parisul ne propune graniceri francezi la Albita si Siret

Bucurestiul indeplineste criteriile tehnice, dar cum decizia va fi una politica, deocamdata intrarea in zona de libera circulatie este incerta, din cauza opozitiei unor tari ca Franta sau Germania.

Sursa: Mediafax, Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO