Ponta nu crede ca se impune o noua suspendare a lui Basescu: De ce sa intrerupem cearta din PDL?


Ultimul update: Joi 28 Martie 2013 06:56
Data publicarii: Luni 25 Martie 2013 07:59
Categorie: Stiri Politice
Vasile Blaga, Victor Ponta

Liderul PSD, premierul Victor Ponta nu considera ca actiunile presedintelui Traian Basescu legate de Conventia PDL trebuie sa genereze o noua suspendare a acestuia.

El spune ca ar fi pacat ca membrii PDL sa fie intrerupti din cearta privind voturile exprimate pentru conducerea partidului. Conform 

Mediafax, care citeaza RTV, el a fost intrebat daca apreciaza ca iesirea "exotica" a presedintelui Basescu, de sambata seara, ar putea fi motiv pentru o noua suspendare a acestuia, premierul a raspuns negativ.

"Nu. Radu Stroe e un tip extraordinar, care spune ce gandeste, e un tip pasional. Eu sunt un tip mai pragmatic de felul meu. De ce sa ne bagam acum la treburile PDL ? Nu-i pacat sa-i intrerupem, nu-i bine sa-i lasam in continuare, inca o saptamana, doua, trei, sa se certe, sa-si arate cum si-au furat voturile, sa-l cheme pe domnul Daniel Morar sa faca o ancheta, sa mearga la Curtea Constitutionala?", a spus Ponta.

Anterior, intr-o alta interventie televizata privind o eventuala suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu, premierul a evitat sa se exprime transant pentru sau impotriva acestui demers.

"Radu (Stroe, n.r.) e un tip admirabil, el spune intotdeauna ce gandeste. Crin Antonescu si cu mine avem obligatia, cand luam decizii, sa gandim foarte bine, sa punem in balanta tot ceea ce inseamna... pentru ca pana la urma deciziile cad pe umerii celor doi co-presedinti si cand vom avea o decizie intr-un fel sau altul (...) Cred ca trebuie sa ne gandim foarte bine si sa nu ne grabim in a lua o decizie", a sustinut Ponta, dupa ce a fost intrebat cum vede o eventuala procedura de suspendare.

Ministrul de Interne, Radu Stroe, sustine ca este inadmisibil ce a facut presedintele Traian Basescu sambata, legat de Conventia PDL, el adaugand: "Trebuie sa ne gandim din nou la suspendare".

Liderul PSD Viorel Hrebenciuc a declarat, duminica, pentru "Gandul", ca "la cum arata lucrurile, se va ajunge la o noua suspendare a presedintelui" Basescu, el precizand ca seful statului a incalcat Constitutia prin mesajul publicat dupa Conventia PDL.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO