Ponta, dupa declaratiile lui Basescu: Fenechiu va fi inlocuit doar daca judecatorii il condamna

16-06-2013 20:59

Victor Ponta

Relu Fenechiu va fi inlocuit din postul de ministru doar daca judecatorii vor emite o decizie de condamnare a acestuia, a declarat premierul Victor Ponta

Premierul a precizat ca a discutat despre acest lucru atat cu Fenechiu, cat si cu liderul PNL Antonescu, iar stabilitatea politica nu depinde de acest fapt.

El a amintit, la RTV, conform Mediafax, ca o prima decizie este posibil sa fie luata la sedinta instantei din 4 iulie.

In acelasi timp, premierul Ponta a aratat ca Fenechiu a avut doua obiective de indeplinit ca ministru, respectiv sa deblocheze Programul Operational Sectorial Transporturi, de 4,5 miliarde euro, obiectiv indeplinit, si sa desemneze un castigator pentru privatizarea CFR Marfa, conditie pentru ca acordul cu Romania sa intre in board-ul Fondului Monetar International si care poate fi la fel indeplinita, pana la 20 iunie.

Presedintele Traian Basescu a afirmat, la emisiunea "Dupa 20 de ani", ca premierul Victor Ponta l-a asigurat ca se va rezolva problema legata de MCV privind ministrii cu dosare penale.

"Acum, hai sa fim cinstiti: eu nu sunt aici aparatorul lui Victor Ponta, dar este clar ca exista niste sensibilitati politice. Se pare ca liberalii tin foarte mult la prezenta domnului Fenechiu in Guvern. In conditiile astea, premierul trebuie sa rezolve si problema legata de MCV si trebuie sa aiba grija sa nu creeze un moment de instabilitate politica ce ne-ar costa infinit mai mult. Pot sa il inteleg, dar m-a asigurat ca va fi rezolvat acest lucru", a afirmat presedintele Basescu, la emisiunea "Dupa 20 de ani".
El a precizat ca a discutat ultima oara acum trei saptamani cu premierul Ponta pe acest subiect, iar raspunsul acestuia a fost pozitiv.

"Categoric da, ca se vor rezolva lucrurile, sa speram ... Nu stiu ce va face, eu stiu ca nu am trimis nu numai discutii, am trimis si scrisori primului-ministru si Parlamentului, extragand din raportul MCV cele opt puncte, le-am trimis scrisori. (...) Cred ca si acum vreo trei saptamani am reluat discutia pe MCV si raspunsul a fost pozitiv", a afirmat Basescu, intrebat cand a discutat cu premierul acest subiect si ce raspuns i-a oferit acesta.

Presedintele a aratat ca el crede ca in decembrie va fi "un rezultat bun" privind raportul MCV si aderarea la spatiul Schengen daca Guvernul si Parlamentul isi vor rezolva toate punctele care le revin in urma ultimului raport MCV din ianuarie.
"Eu cred ca da, cred ca in decembrie vom obtine un rezultat bun daca Guvernul ia toate punctele care ii revin si le rezolva, inclusiv cel care vizeaza ministri cu dosar penal in instanta care trebuie sa plece din Guvern inainte de analiza noului raport. Sigur, aici si Parlamentul are sarcinile lui si eu cred ca Parlamentul este aproape pe punctul de a si le indeplini daca dupa analiza statutului parlamentarilor la Curtea Constitutionala va tine cont de recomandari", a mai afirmat Basescu.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
I like IT
I like IT - Soluția inteligentă și sustenabilă pentru afacerile agricole

05:13
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Ce se intampla, doctore?
Ce se întâmplă, Doctore? - Medicația analgezică la pacienții cu gastrită sau ulcer. Cum se protejează mucoasa gastrică

03:41
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26