Ponta, despre recursul compensatoriu: ”Să le spuneți oamenilor că se aplică în continuare”

04-12-2019 13:55


Președintele Pro România, Victor Ponta, s-a arătat nemulțumit, miercuri, în plenul Camerei Deputaților, de faptul că a fost adoptată legea privind abrogarea recursului compensatoriu.

În opinia sa, această lege se va aplica ”oricum” în continuare, chiar dacă s-a votat abrogarea sa, deoarece prevederile se vor aplica doar acelor persoane care vor fi condamnate după intrarea în vigoare a legii.

”Îmi pare rău că azi o să supăr marile partide, dar o să revin la tema anterioară, pe care doar domnul Vosganian n-a înțeles-o, restul au înțeles-o toți. Și anume, despre măsuri hei-rupiste. Eu cred că, și le-am spus colegilor mei de la PSD, că atunci când au adoptat recursul compensatoriu s-au grăbit. Nu trebuiau să includă în prevederile acestei legi cei condamnați pentru omor, tâlhărie, viol și fapte cu violență. Problema este acum că se abrogă în totalitate o lege negociată cu CEDO și care oricum cred că se va aplica în continuare.

Eu cred că trebuie să le spuneți oamenilor că se aplică în continuare această lege. Nu se va mai aplica după ce va intra în vigoare pentru cei care vor fi după aceea condamnați. Deci m-aș fi așteptat și aș fi dorit să se schimbe ceea ce trebuie schimbat, să rămână ceea ce e bun. Se pare, însă, că hei-rupismul și populismul, de se trec doar odată cu guvernarea, dintr-o parte în alta, și sper să găsească noul Guvern și noul ministru domnul Predoiu soluțiile pe care nu le-a găsit Parlamentul în acest moment.” - a declarat Ponta.

Deputații au votat miercuri abrogarea recursului compensatoriu. Măsura este în vigoare de doi ani și a fost profund contestată atât de opoziția parlamentară, cât și de societatea civilă.

PSD a fost acuzat că susține eliberarea înainte de termen a unor deținuți periculoși și pune în pericol siguranță cetățenilor, cu atât mai mult cu cât mulți dintre infractori au recidivat.

Acum, culmea este că social-democrații își asumă meritul abrogarii acestei legi și pretind că vor să reformeze partidul.


VIDEO PROTVPLUS.RO