Ponta: Cineva din PSD a discutat in numele lui Basescu pentru a obtine sprijin; va fi exclus

×
Codul embed a fost copiat

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca exista o problema in PSD data de faptul ca "cineva din partid" a vorbit cu alti membri ai PSD, in numele lui Traian Basescu, pentru a obtine sustinerea pentru o eventuala desemnare ca premier.

Geoana: Rog politicienii si media sa nu invoce numele meu cu privire la asa-zise negocieri

Ponta a evitat sa spuna la cine se refera, insa a precizat ca respectiva persoana va fi exclusa.

Potrivit unor surse social-democrate, citate de Mediafax, ar fi vorba de Mircea Geoana.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marti seara, ca detine informatii ca seful statului ar fi contactat o persoana din PSD pentru a-i propune pozitia de premier, insa acest lucru nu s-ar fi materializat, mentionand ca i s-ar fi confirmat acest lucru din "expresia" persoanei respective.

Citește și
Adrian Nastase si Victor Ponta
Victor Ponta: Ii multumesc lui Adrian Nastase, care a crezut ca PSD isi poate reveni dupa 2009
A plecat să lupte în Ucraina pentru a evita urmărirea penală și a murit. Este unul dintre cei mai tineri soldați căzuți în război

Victor Ponta a precizat ca liderul PNL, Crin Antonescu, a avut dreptate atunci cand a declarat ca presedintele Traian Basescu a contactat pe cineva din PSD in vederea incercarii de a forma Guvernul.

"Crin Antonescu a avut dreptate cu ce a spus aseara. Si eu sunt informat, avem o problema si o vom rezolva in PSD", a spus Ponta.

Intrebat ce nume poarta aceasta "problema" si daca e vorba de Mircea Geoana, Ponta a raspuns: "Avem o problema a noastra interna si, cum am facut intotdeauna, in PSD ne rezolvam problema in partidul nostru".

Intrebat despre declaratia lui Geoana referitoare la ambitia lui de a numi premieri, si nu de a fi numit prim-ministru, Ponta a ras, spunand: "Ati reusit sa ma binedispuneti, cand ati inceput cu Mircea Geoana chiar m-ati binedispus".

Ponta a spus ca persoana la care se refera este membru PSD, acesta vorbind cu alti colegi din partid in numele lui Traian Basescu, el subliniind ca rezolvarea problemii implica excluderea din PSD.

Intrebat daca rezolvarea problemii inseamna excludere, Ponta a spus: "Evident ca nu mai are ce cauta in PSD cel care a considerat sa incalce deciziile Congresului si obligatiile pe care noi ni le-am asumat fata de romani".

Ponta a spus ca Traian Basescu nu va desemna acea persoana ca premier.

Purtatorul de cuvant al sefului statului, Bogdan Oprea, declara ca presedinte Traian Basescu le solicita politicienilor "sa nu-l implice in niciun fel in eventuale dispute din interiorul Uniunii Social-Liberale".

Senatorul PSD Mircea Geoana a declarat, miercuri, ca "ambitia" sa este sa desemneze prim-ministri, si nu sa fie desemnat premier.

El a spus ca roaga insistent ca zvonurile privind "asa-zise" negocieri care ar exista pentru ca el sa fie desemnat premier sa inceteze.

Geoana a spus ca nominalizarea premierului trebuie sa fie facuta de partidul sau alianta care au castigat alegerile, in speta PSD si USL.

"Ambitia mea este sa desemnez prim-ministri, nu sa fiu desemnat", a spus Geoana.

Senatorul independent Mircea Geoana declara, in august, intr-un interviu acordat MEDIAFAX, ca el nu a plecat niciodata din PSD si ca se considera in continuare un social-democrat.

"Intr-un fel, daca ma uit la relatia mea cu cei care m-au votat, cu cei cu care am lucrat, cu colegii si colegele mele, din punct de vedere practic, din punct de vedere sentimental, din punct de vedere ideologic, eu nu am plecat niciodata din PSD. Sunt acelasi om, care are un crez politic clar si are aceeasi relatie normala cu colegii si colegele", spunea Geoana.

El a fost exclus, cu scandal, din PSD in 2011, dupa ce a pierdut cursa pentru Presedintie in 2009 si dupa ce a fost inlocuit de la sefia partidului de catre Victor Ponta.

De asemenea, Geoana a fost inlocuit de la sefia Senatului, in urma unei propuneri din partea PSD.

Dupa ce Geoana a sustinut in Parlament demiterea Cabinetului Ungureanu si investirea Cabinetului Ponta, precum si suspendarea presedintelui Basescu, relatiile dintre el si PSD par a se fi normalizat.

Mircea Geoana a obtinut, in urma alegerilor de duminica, cel de-al treilea mandat de senator in colegiul Segarcea-Dabuleni din Dolj, cu un scor de 70,75 la suta din voturi, fiind urmat de candidatul PP-DD, Adrian Stoica, cu 14, 85 la suta, in timp ce candidatul ARD la Dabuleni are doar 13,69 la suta din voturi.

Potrivit rezultatelor finale ale alegerilor de duminica anuntate, luni, de Biroul Electoral Judetean Dolj, Mircea Geoana a inchis colegiul 5 de la Senat din Dabuleni, reusind sa obtina 70,75 la suta din voturi.

Articol recomandat de sport.ro
Sociologul Gelu Duminică, după gestul lui Gigi Becali față de Adrian Șut: "Lipsă totală de umanitate cu numele Domnului pe buze"
Sociologul Gelu Duminică, după gestul lui Gigi Becali față de Adrian Șut: "Lipsă totală de umanitate cu numele Domnului pe buze"
Citește și...
Udrea, despre nominalizarea lui Ponta:
Udrea, despre nominalizarea lui Ponta: "Daca USL a obtinut 60%, sa aiba premierul pe care il vor"

Liderul PDL Elena Udrea a declarat, intrebata daca presedintele Basescu il va nominaliza pe Victor Ponta pentru a forma viitorul Guvern, ca daca USL a obtinut 60%, atunci Uniunea sa aiba premierul pe care partidele componente il vor.

Victor Ponta: Ii multumesc lui Adrian Nastase, care a crezut ca PSD isi poate reveni dupa 2009
Victor Ponta: Ii multumesc lui Adrian Nastase, care a crezut ca PSD isi poate reveni dupa 2009

Presedintele PSD, Victor Ponta, i-a multumit, marti, in debutul primei sedinte a BPN a PSD de dupa alegerile parlamentare, lui Adrian Nastase, pentru faptul ca a facut parte din acest proiect si a crezut ca PSD isi poate reveni dupa momentul 2009.

Marea necunoscuta a momentului: numele viitorului premier. Pe cine va nominaliza Traian Basescu
Marea necunoscuta a momentului: numele viitorului premier. Pe cine va nominaliza Traian Basescu

Marea necunoscuta a momentului, ramane numele viitorului prim-ministru. USL a revendicat deja guvernarea si rosteste un singur nume: Victor Ponta. Ramane insa de vazut daca si presedintele Traian Basescu va fi de acord sa-l nominalizeze.

Recomandări
PNL acuză PSD de „blat” cu AUR ca Simion să ajungă în turul II. Scenariul în care România ar avea 30% din Parlament pro-rus
PNL acuză PSD de „blat” cu AUR ca Simion să ajungă în turul II. Scenariul în care România ar avea 30% din Parlament pro-rus

PNL îi acuză pe social-democrați de înțelegeri ascunse cu AUR. Liderul PNL Iași susține că, de la centru, conducerea PSD le-a cerut șefilor de organizații din țară să-i determine pe unii membri de partid să-l voteze pe George Simion.  

Fiica lui Ioan Crișan ar fi plănuit asasinarea lui. Ce ar fi determinat-o să plătească pentru bomba pusă în mașina tatălui ei
Fiica lui Ioan Crișan ar fi plănuit asasinarea lui. Ce ar fi determinat-o să plătească pentru bomba pusă în mașina tatălui ei

La trei ani și cinci luni de la atentatul cu bombă în care a fost ucis omul de afaceri Ion Crișan din Arad, anchetatorii sunt pe urmele celor bănuiți că au organizat asasinatul.

Mesaj RO-ALERT în Tulcea. Mai multe drone rusești depistate în apropierea graniței cu Ucraina
Mesaj RO-ALERT în Tulcea. Mai multe drone rusești depistate în apropierea graniței cu Ucraina

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a emis miercuri seara un nou mesaj RO-ALERT pentru populaţia din nordul judeţului Tulcea, după ce radarele Ministerului Apărării Naţionale au detectate drone în apropierea graniţei româno-ucrainene.