Politicieni de seama cu nume de floare si-au spus duminica "La multi ani". Ce-i drept, odata cu urarile, unii au aruncat si cateva sageti catre adversari.

Premierul Victor Viorel Ponta a spus ca nu tine prea mult la al doilea nume de botez si i-a felicitat pe cei care poarta numele "Crin".

"Chiar daca tuturor ne este imposibil sa intelegem usurinta cu care, rapid si neasteptat, isi schimba culoarea din alb in negru", a mai comentat liderul PSD.

Aproape un milion si jumatate de romani isi serbeaza ziua numelui.

Pe pagina sa de socializare, premierul a scris despre al doilea sau nume, "Viorel", ca a fost promovat in ultimul timp mai ales de "tot felul de prieteni" de-ai sai.

Dar prea putini dintre apropiati i se adreseaza cu numele de floare. In orice caz, Ponta a spus ca va sarbatori Duminica Floriilor "alaturi de florile din poza", respectiv alaturi de sotia si de fiica sa. Si le-a urat la multi ani si celoralti sarbatoriti ai zilei.

Fara sa raspunda intepaturilor lansate de fostul sau partener de alianta, si Crin Antonescu le-a multumit celor care i-au spus la multi ani la telefon sau pe Facebook. La randul sau, a transmis gandurile sale sarbatoritilor.

"Noi ii dorim "La multi ani" de Florii si sa aiba sufletul curat ca aceasta floare a carui nume il poarta", i-au scris sustinatorii liderului liberal.

Ca de obicei, si Traian Basescu le-a adresat urari sarbatoritilor zilei.

"Fie ca aceasta sfanta sarbatoare a crestinilor sa constituie pentru noi toti un prilej de bucurie alaturi de cei dragi" a transmis presedintele prin biroul de presa de la Palatul Cotroceni.

Duminica, aproape un milion si jumatate de romani isi serbeaza ziua onomastica. Avem peste 850 de mii de sarbatorite si alti aproape 650 de mii de domni pe care ar trebui sa ii felicitam. Se numesc Florin, Viorel, Florian Mugurel sau Trandafir. Iar pe unul singur, parintii l-au botezat Floricica, potrivit statisticilor.

Cele mai intalnite nume de flori in randul doamnelor sunt Viorica dar si Florentina, Florica sau Camelia.