PNL si PDL vor fuziona pentru a se putea lupta cu PSD la prezidentiale. Cine este candidatul favorit, neoficial

28-05-2014 18:44


Discutiile intre PDL si PNL au fost fructuoase: cele doua partide au format o alianta politica, care va deveni ulterior partid.

Discutiile de miercuri de la ora 17:00 dintre PDL si PNL au dus la un rezultat clar. "Consideram ca suntem din seara asta aliati", a anuntat Vasile Blaga, presedintele PDL. Cele 2 partide vor sustine un candidat comun la presedintie si vor incepe sa faca pasii necesari pentru a fuziona. Se vehiculeaza deja si un nume pentru acest candidat: "Primarul Sibiului va fi candidatul nostru la prezidentiale", spun, deocamdata neoficial, liderii PNL si PDL. Klaus Iohannis este deja favorit pentru sefia liberalilor la congresul extraordinar care va avea loc peste o luna.

Liderul demisionar al PNL, Crin Antonescu, a dat mai multe detalii: "Nu e un lucru simplu. O alianta juridica se poate face repede. Fuziunea intr-un mare partid a doua partide serioase e o treaba temeinica, care necesita timp. Incepand de azi, fara a constitui o noua alianta, functionam ca doi aliati politici, la nivelul desemanrii candidatului, la nivelul administratiei, la nivelul construirii unui proiect politic major."

Crin Antonescu a mai spus ca alianta demareaza practic de maine si ca intentia sa este ca PNL sa renunte la toate aliantele locale cu PSD.

Numele noului partid care va aparea in urma fuzionarii PDL si PNL nu a fost inca discutat. "Vom face analize si cercetari", a spus Vasile Blaga.

VIDEO PROTVPLUS.RO