Piesa "Blonda, chiorul si piticul", cenzurata. Basescu o vrea la Cotroceni

20-05-2011 17:26

Blonda, chiorul si piticul

Presedintele Traian Basescu a invitat trupa de actori care joaca in comedia "Blonda, chiorul si piticul" la Cotroceni. Se pare ca seful statului isi doreste sa vada piesa, care a fost cenzurata de directoarea Salii Dalles din cauza "limbajului".

Stefanis Lupu, regizorul comediei "Blonda, chiorul si piticul", a declarat ca directoarea Salii Dalles, Iustina Cornel, i-a cerut sa schimbe titlul spectacolului, pentru a fi jucat in continuare in respectiva institutie, insa aceasta spune ca obscenitatea limbajului a dus la anularea piesei.

Regizorul Stefanis Lupu a declarat ca directoarea Salii Dalles, Iustina Cornel, a venit la el, in seara premierei (14 mai), si i-a spus: "Schimbati titlul si vedeti ce faceti ca sa mai jucati".

In schimb, Iustina Cornel, a spus ca decizia sa nu a avut de-a face cu titlul piesei, ci cu "obscenitatea limbajului" din spectacol: "Piesa lui este o obscenitate de la inceput la sfarsit (...) Nu aveam cum sa scot publicul din sala, pentru ca era premiera, dar daca Ion Dalles ar vedea obscenitatile acestea s-ar rasuci in mormant", a adaugat ea.

In schimb, Stefanis Lupu a mentionat ca expresiile folosite in "Blonda, chiorul si piticul" sunt "rupte din context" de catre Iustina Cornel. "Este vorba de o mare drama a societatii in care traim", a descris el actiunea din piesa. "Este vorba despre un medic care este disponibilizat si il suna creditorii", a adaugat regizorul. Potrivit acestuia, din galeria personajelor piesei "Blonda, chiorul si piticul" fac parte si un profesor de geografie disponibilizat, dar si politisti anchetati.

Despre titlul piesei, Stefanis Lupu a spus ca acesta este simbolic si "inseamna puterea". "In tara in care traim noi, suntem si blonzi si chiori si pitici", a explicat el, precizand ca nu speculeaza defectele fizice in spectacolele sale.

Dupa premiera din 14 mai, piesa nu se va mai juca la Sala Dalles, insa va continua sa fie prezentat in alte locuri din Capitala.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO