Parlamentul il sprijina "oficial" pe Johannis pentru postul de premier

Ultima actualizare: 13-05-2012 06:21

UPDATE: Parlamentul a mai inregistrat o premiera. Toti deputatii si senatorii opozitiei au votat o declaratie, prin care premierul propus de ei, Klaus Johannis, sa fie consfintit drept alegerea noii majoritati parlamentare. Cei din PD-L au parasit sala.

 


Votul de miercuri asupra declaratiei a fost decisiv, dincolo de absenta parlamentarilor PD-L. S-au inregistrat 252 voturi "pentru" si numai 2 voturi "impotriva".

Totusi, actul adoptat de Legislativ nu este obligatoriu pentru seful statului care, de altfel, a anuntat ca nu renunta deocamdata la premierul desemnat, Lucian Croitoru.

Adoptarea declaratiei l-a gasit la Parlament pe Traian Basescu, care le-a spus liderilor opozitiei "sa mearga la tribunal si sa-si oficializeze coalitia".

Premierul opozitiei a urmarit de la Sibiu cele petrecute in Parlament. "Vom avea un guvern demisionar pana dupa alegeri", a declarat Klaus Johannis.

Tot in sedinta de miercuri, in timp ce presedintele se afla in Parlament la sedinta colegiului PD-L, alesii i-au respins si scrisoarea privind organizarea referendumului pentru parlamentul unicameral. Votul este insa consultativ, iar Traian Basescu a dat asigurari ca referendumul va avea loc.

Cat despre premierul desemnat, Lucian Croitoru, surse din PD-L au declarat pentru Mediafax ca ar putea sa depuna la sfarsitul saptamanii la Parlament lista unui nou cabinet restrans, format din 14 tehnocrati. 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO