Casatoriile intre persoanele de aceleasi sex ar putea fi strict interzise prin legea fundamentala

Ultima actualizare: 08-06-2013 00:43

Parlamentarii din Comisia de revizuire a Constitutiei au adoptat un amendament, prin care se specifica, negru pe alb, ca mariajul este recunoscut doar intre un barbat si o femeie.

Potrivit actualei Constitutii, Art.48.(1):

"Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre soti, pe egalitatea acestora şi pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor."

Iata care este propunerea PNL de modificare a Constitutiei:

"Art.48.- (1) Familia se Intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor."

"Decizia de azi reflecta ca se doresc mai putine drepturi si libertati individuale", declara deputatul independent Remus Cernea.

"Familia e familie, casatoria e casatorie si ea se face intre un barbat si o femeie. Nu cred ca e cazul in Romania sa complicam lucrurile si nu cred ca putem confunda aceasta prevedere cu vreo limitare a drepturilor, indiferent de orientarea sexuala a persoanelor", declara Crin Antonescu, presedintele Comisiei de Revizuire a Constitutiei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO