Nicolae Banicioiu, despre barocamera pentru arsi, inutila: "Nu stiu de ce nu functioneaza. Eu am venit ministru in 2014"

Dată publicare: 04-11-2016 13:01
Dată actualizare: 07-11-2016 07:13


Nicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii

Fostul Ministru al Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a facut declaratii despre barocamera de la Spitalul de Urgenta Floreasca, despre care actualul ministru Vlad Voiculescu a spus ca nu foloseste la tratamentul marilor arsi, ci la .. antiimbatranire.

"Licitatiile acolo au inceput undeva cu 15 ani inainte de fi eu ministru. Barocamera a fost ultima achizitionata in 2013. Achizitionata, echipata si cumparata si montata. Eu am venit ministru in 2014, in martie", a precizat Banicioiu la sediul PSD din Baneasa, citat de Agerpres.

Fostul ministru a mai adaugat ca a fost prezent la inaugurarea acesteia pentru ca, in calitate de ministru al Sanatatii, se ducea la orice astfel de eveniment.

"In primul rand, ne-am lamurit cine a achizitionat-o, tocmai pentru ca informatia era falsa. De-a lungul mandatului meu am participat la toate actiunile, evident si unde timpul mi-a permis, din lumea medicala. Orice inaugurare, orice discutie cu medicii, orice prezenta in spital creata de o oportunitate de genul acesta am folosit-o. Deci, m-am dus si acolo. Am mai fost, nu numai cand a fost si presa atunci, la acea inaugurare, am fost si cu cateva luni inainte si chiar am avut o discutie foarte apasata atunci, intrebandu-i de ce a inceput proiectul in urma cu 15 ani, daca nu ma insel 15 sau 16 ani, de ce nu e finalizat.

Asta a fost contributia mea legat de acest proiect. Repet, s-au stabilit si cum va functiona si ce echipamente se vor lua in urma cu multi ani, chiar de multi care au acuzat in perioada respectiva sau m-au acuzat pe mine, probabil uitasera, si le-am spus 'de ce mai aveti nevoie pentru a finaliza proiectul?'. Eu am participat la o invitatie... in acest moment nu stiu de ce nu functioneaza", a detaliat Banicioiu intr-o conferinta de presa.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a intervenit si a aratat ca Romania are de mai bine de un an un guvern si un ministru al Sanatatii "care ar trebui sa dea explicatii".

"Noi discutam de o tara care n-are guvern acum? Discutam de o tara care are un guvern de un an si ceva de zile si are si pe cineva la Ministerul Sanatatii. Acolo trebuie pusa intrebarea de ce, dupa un an si ceva de zile, acest loc nu functioneaza. Nu trebuie sa raspunda si ministrul Sanatatii?", a sustinut liderul PSD.

Celebra barocamera de la Floreasca poate fi folosita, de fapt, pentru tratamente antiimbatranire sau tonifierea organismului

Vestita barocamera de la sectia de arsi a spitalului Floreasca, pe care am cheltuit un milion de euro, nu are utilitate in tratarea marilor arsi, cum s-au laudat autoritatile, ci pentru tratamente antiimbatranire.

Dezvaluirea socanta a fost facuta de ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, dupa ce a stat de vorba cu mai multi medici, inclusiv de la Floreasca.

“Le urez succes managerilor acestui spital in gasirea unei variante pentru folosirea acestei barocamere”, a declarat ministrul la o conferinta organizata de News.ro.

Potrivit lui Voiculescu, aceasta este mai potrivita pentru tonifierea organismului, pentru tratamente "antiageing", cel mult pentru tratarea arsurilor usoare.

Mai multe detalii cititi aici.

Sursa: Agerpres/ StirileProTV


VIDEO PROTVPLUS.RO