Negocieri politice fără rezultat. După refuzul USR, PNL este forțat să facă alianță cu PSD

Ultima actualizare: 27-10-2021 16:50

Mai sunt trei zile până când premierul desemnat, Nicolae Ciucă, trebuie să negocieze o majoritate pentru a-și instala cabinetul la Palatul Victoria. Conform unor surse, liberalii sunt însă... strânși cu ușa de PSD, cu care s-au și întâlnit marți seară.

Pretențiile social-democraților merg până la obținerea unor portofolii în viitorul Guvern, de aceea, discuțiile au eșuat, dar s-ar putea relua.

Propunerea de armistițiu politic, lansată marți de premierul desemnat Nicolae Ciucă, a fost respinsă de USR. Potrivit unor surse, președintele acestui partid a repetat inclusiv miercuri faptul că nu dorește să se întâlnească cu premierul propus.

În aceste condiții, liberalii sunt nevoiți să facă o alianță cu PSD. De altfel, cele două părți au avut deja o întâlnire, recent, deși nimeni nu recunoaște acest lucru. Surse politice spun că s-au văzut și marți seara la o vilă din București.

În aceste condiții, PSD insistă să primească ministere în cadrul Guvernului. De altfel, social-democrații s-a întrunit într-o şedinţă în care au discutat variantele de lucru, o parte din social-democraţi afirmând că, dacă tot se pune problema unui sprijin în Parlament, atunci să se facă transparent, prin participarea directă a PSD la guvernare.

În acest punct s-au blocat discuțiile PSD cu PNL. Rămâne de văzut dacă liberalii vor flexibiliza mandatul de negociere cu social-democrații.

Duminică, 31 octombrie, este termenul limită până când Nicolae Ciucă trebuie să vină în Parlament cu o propunere de Guvern.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO