Moise Guran, noi dezvăluiri despre Nicușor Dan și Orban: ”Sunt fapte penale. Fapte de corupție”

Moise Guran, Dan Barna
Agerpres

Jurnalistul Moise Guran a făcut noi dezvăluiri despre ”înțelegerile penale dintre Ludovic Orban și Nicușor Dan” de la începutul acestui an, când liberalii și USR-PLUS negociau o susținere politică a actualului primar general.

Într-un mesaj postat pe blogul său, Guran afirmă că a aflat în februarie, prima dată, despre înțelegerile ”penale” dintre USR și PNL, care își împărțeau funcții din Primăria Capitalei, deși acestea se ocupă prin concurs, conform legii.

”Spre finalul lunii februarie aveam deja semnale că prin câteva filiale ale USR (nu multe, totuși) începuseră să-și împartă funcții de conducere prin instituțiile deconcentrate, ba chiar se apucaseră să aibă și cu peneliștii astfel de discuții. Pentru cine nu știe, astfel de funcții nu sunt numite (politice) ci se acordă pe bază de concurs. Sigur, ele au fost excesiv politizate de FSN, PDL, PSD, iar de prin decembrie-ianuarie devenise evident că și PNL-ul face același lucru.

(...) Vă dați seama că atunci când am început să aflu că useriștii discută între ei și cu peneliștii (cei de la PLUS se plângeau de asta) despre împărțit funcții publice care se dau prin concurs, fie din prostie (pentru că nu știau că acelea nu se fac prin numire politică) fie pentru că “așa se face în politică”, m-au apucat nervii.” - susține Moise Guran.

Această înțelegere ar fi fost confirmată inclusiv de președintele USR Dan Barna.

Citește și
Moise Guran
Moise Guran: "Herr Klaus, pe dumneavoastră nu vă votează morții din Teleorman"

”Problema s-a pus exact așa la ultima ședință a birourilor reunite, care a avut loc la Grupul parlamentar al USR de la Parlament. Și acum fiți atenți! În ședința respectivă Vlad Voiculescu i-a luat direct pe nicușoriști (care erau întotdeauna așezați cumva pe partea stângă a sălii, grupați): Măi, ia ziceți, ce funcții vi s-au promis în Primăria Capitalei?

Liniște.

Vlad a continuat: Ne-am întâlnit cu Nicușor Dan, eu și Barna aici de față și l-am întrebat dacă Orban nu i-a cerut să-i pună oamenii pe funcții de directori în Primărie. Iar el a spus senin că nu, dar peneliștii trebuie să-și dea acordul pentru fiecare director. Voi sunteți parte din schema asta? Nicușoriștii, liniște în continuare. M-am uitat la Barna, care a dat din cap că așa e. L-am întrebat cu voce tare: Confirmi? Da, a zis Barna.” - a scris Guran pe blogul său.

Iar după ce președintele PNL Ludovic Orban a anunțat că liberalii îl susțin pe Nicușor Dan drept candidat al PNL la București, jurnalistul afirmă că le-a transmis liderilor USR-PLUS Dan Barna, Dacian Cioloș și Vlad Voiculescu că respinge categoric înțelegerea ”penală” dintre Nicușor Dan și PNL.

În liniștea aia, am început să gândesc eu cu voce tare: Măi, funcțiile de directori din Primărie se atribuie prin concurs. Eu nu înțeleg cum își pot da Orban sau PNL acordul pentru numirea unor directori numiți prin concurs și acestea sunt fapte penale. Fapte de corupție. Dacă așa stau lucrurile, eu plec acasă.” - mai susține jurnalistul.

CITIȚI aici și reacția lui Dan Barna la aceste dezvăluiri.

La începutul acestui an, în ianuarie 2020, Moise Guran a anunțat într-o conferință de presă că a decis să renunţe ″definitiv″⁣ la cariera de jurnalist şi a afirmat că vrea să se înscrie în USR.

Apoi, în luna martie, surse din USR au declarat pentru G4media că jurnalistul i-a anunțat pe liderii USR că nu își mai dorește să coordoneze campaniile electorale ale Alianței USR PLUS, invocând ”motive personale”.

Citește și...
De ce s-a retras Moise Guran din USR:
De ce s-a retras Moise Guran din USR: "A fost o înțelegere penală între Orban și Nicușor Dan”

Jurnalistul Moise Guran, care în luna ianuarie a anunțat că renunță la cariera din presă pentru a se înscrie în USR, după care s-a răzgândit, a explicat acum care a fost motivul pentru care a luat această decizie.

Moise Guran:
Moise Guran: "Herr Klaus, pe dumneavoastră nu vă votează morții din Teleorman"

Vă votează oameni vii și foarte deștepți. Atât de deștepți încât au înțeles atunci, în 2014, că deși erați departe de a fi pregătit pentru funcția de președinte al unei țări atât de complicate, erați totuși altceva decât Victor Ponta.

Moise Guran:
Moise Guran: "Aceasta NU este luptă politică! Orbilor!"

Codul Penal a trecut de parlament exact ca și cel de Procedură Penală, acum două săptămâni. Așteptata ruptură în Coaliție nu s-a produs.

Recomandări
Mircea Geoană, la Știrile Pro TV: „Vom deveni parte a centrului Europei și asta va fi o șansă pentru România”
Mircea Geoană, la Știrile Pro TV: „Vom deveni parte a centrului Europei și asta va fi o șansă pentru România”

Concluzia celor două zile de reuniune a miniștrilor de externe din țările NATO, care a avut loc la București, a fost următoarea: „Susținem Ucraina până când va izbândi!”.

Șeful diplomației române a încercat să-l convingă pe omologul său olandez că România merită să fie primită în Schengen
Șeful diplomației române a încercat să-l convingă pe omologul său olandez că România merită să fie primită în Schengen

Șeful diplomației române a încercat, la reuniunea NATO de la București, să-l convingă pe omologul său olandez că țara noastră merită să fie primită în spațiul Schengen.

Polonia - Argentina 0-2, Arabia Saudită - Mexic 1-2. Messi și Lewandowski s-au calificat împreună în optimi din Grupa C
Polonia - Argentina 0-2, Arabia Saudită - Mexic 1-2. Messi și Lewandowski s-au calificat împreună în optimi din Grupa C