Ministrul de Interne către șoferi, după valul de accidente cu morți și răniți: ”Grăbiți-vă încet!”

Ultima actualizare: 26-07-2021 14:24
Lucian Bode
Agerpres

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a încercat luni să explice, într-o conferință de presă că - în ciuda valului de accidente grave produse recent, în urma cărora au murit zeci de oameni - situația acestor evenimente rutiere tragice este în scădere. 

El a prezentat o comparație cu anul 2019, deoarece anul 2020 a fost unul ”atipic”, precizând că acum doi ani s-au înregistrat 8.125 de răniţi grav, iar în primele şase luni din 2021 – 1.667 de răniți.

Ce-i drept, a recunoscut ministrul de Interne, România continuă să conducă în clasamentul european la numărul de victime în urma accidentelor rutiere.

“România se află în topul clasamentelor europene la numărul de persoane decedate în accidente. Dar, raporându-ne la anul 2019, că anul 2020 a fost un an atipic, am avut 8.125 de răniţi grav. Dacă ne raportăm la semestrul 1 din 2021 - 1.667, deci pe şase luni numărul accidentelor grave a persoanelor decedate şi răniţilor grav a scăzut în raport cu 2019, raportându-ne la cele şase luni din 2021”, a declarat Lucian Bode într-o conferinţă de presă susţinută la Cernavodă.

Totodată, ministrul le-a recomandat șoferilor să se ”grăbească încet”.

”Conduita rutieră a conducătorilor auto este foarte importantă în această perioadă și tot timpul în trafic. De aceea, eu aș vrea să fac un apel către toți participanții la trafic, să circule cu prudență. Există o vorbă românească: grăbiți-vă încet!” - a spus Bode.

Weekend negru pe șosele: 24 de oameni au murit în accidente rutiere

 

Weekendul trecut a fost unul plin de accidente rutiere grave. În total, 24 de oameni au murit în urma acestora.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență transmite că în cele două zile au fost 17 intervenții pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere.

În ciuda eforturilor salvatorilor, 24 de persoane și-au pierdut viața în ultimele 3 zile.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO