Mihai Fifor promite o ”reformă profundă” la Ministerul de Interne: ”Așa nu se mai poate”


Ultimul update: Miercuri 31 Iulie 2019 11:08
Data publicarii: Miercuri 31 Iulie 2019 10:46
Categorie: Stiri Politice
Mihai Fifor

Ministrul interimar de Interne Mihai Fifor a anunțat miercuri că instituția pe care o conduce are nevoie de o ”reformă profundă”, ”pentru că așa nu se mai poate”.

Fifor a făcut referire la tragedia din Caracal, care a scos la iveală modul defectuos al activității celor care erau responsabili de salvarea Alexandrei.

Acum, ministrul interimar afirmă că cei vinovați ”vor plăti” indiferent de funcțiile pe care le au.

”Pe fondul unor, hai să spun neconcordanțe, pe fondul lipsei de implicare a unor colegi, pe fondul lipsei de implicare a unor colegi, pe fondul neglijenței unora dintre colegii noștri s-a ajuns la situații dramatice, cum este cea de la Caracal. Vă spun cu toată deschiderea, le-am spus-o și colegilor mei, că toleranța mea este zero în ceea ce privește modul în care înțeleg să-și facă datoria colegii noștri, că nimeni nu va iertat în momentul în care nu-și îndeplinește îndatoririle de serviciu așa cum trebuie și cum ar fi trebuit s-o facă, iar cei care sunt vinovați în cazul de la Caracal, fără niciun fel de rezervă, vor plăti indiferent cine sunt aceste persoane.” - a declarat Fifor, miercuri, înainte de a intra în sediul Ministerului de Interne.

Tot el a promis o reformă ”profundă, sistemică” la nivelul M.A.I.

”Este nevoie de o reformă profundă, sistemică aș putea spune, la nivelul Ministerului de Interne, coborând până la nivelul inspectoratelor. Și să nu se înțeleagă greșit, aici discut nu doar despre Poliția Română, discut și despre celelalte structuri, pentru că e nevoie ca oamenii să înțeleagă că așa nu se mai poate.” - a spus ministrul interimar.

Lanțul de bâlbe care le-a ucis pe Alexandra și Luiza. Ce au făcut de fapt procurorii şi poliţiştii

 

După cele două crime de la Caracal care au scos la lumină ineficiența autorităţilor în cazuri de viaţă şi de moarte, toată lumea cercetează pe toată lumea, iar procurorii şi poliţiştii se acuză reciproc de eşec în salvarea tinerelor.

Explicaţiile tardive ale autorităţilor nu le vor putea, însă, readuce la viaţă pe Luiza şi Alexandra.

Miercuri seara, când tatăl Alexandrei a semnalat dispariţia copilei, poliţistul de la postul comunal l-a sfătuit să revină a doua zi dacă fata nu se întoarce peste noapte. Şi-a anunţat, totuşi, şefii.

Dar, primele cercetări - se arăta într-un raport al poliţiei Olt - au început ziua următoare. O echipă de anchetatori a ajuns la casa familiei Măceșanu, a audiat-o pe mama fetei şi a făcut fotografii.

30 de minute mai târziu - se afirmă în raportul poliţiei - avea loc încercarea disperată a victimei de a cere ajutorul. Alexandra sunase de trei ori la 112 şi implora să fie salvată, după ce a anunţat operatorul de la numărul unic de urgenţă că a fost răpită şi violată.

O patrulă de poliţie este direcţionată însă la o adresă greşită.

Alte echipe de poliţişti ajung într-o altă zonă, tot fără legătură cu dispariţia fetei. Căutările devin disperate, iar tatăl asistă neputincios la ele. Între timp Gheorghe Dincă se întoarce acasă.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO