Meleşcanu: Percepţia României în UE, corectă în mare măsură. Există şi ştiri false care duc la o imagine negativă

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
teodor melescanu
Inquam

Percepţia României în Uniunea Europeană este, în mare măsură, corectă, însă există şi ştiri false care duc la o imagine negativă a ţării noastre, a declarat, joi, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu.

"În lumea noastră de astăzi, percepţia e mai puternică decât realitatea. Nimeni nu ştie ce se întâmplă cu adevărat în România, dar are o percepţie despre ceea ce se întâmplă în România. (...) În mare măsură (percepţia -n.r.) este, să spunem, corectă, însă, în acelaşi timp, există şi foarte multe ştiri false care fac deliciul presei, dar care nu reflectă realitatea. În mod sigur, duc la o imagine negativă a României. Tocmai de aceea, diplomaţia publică, comunicarea strategică sunt pentru noi priorităţi în Ministerul de Externe", a afirmat Teodor Meleşcanu la Parlament, conform Agerpres.

Întrebat dacă este nevoie de o lege a defăimării, după cum afirma preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, Meleşcanu a spus: "Lucrurile se pot face în diverse maniere".

"Vreau să vă spun că unul dintre cele mai importante şi mai eficiente mijloace este o organizaţie din SUA, care se numeşte Anti-Defamation League, care are o politică foarte serioasă de a lupta împotriva defăimării. E vorba de comunitatea evreiască. Se poate face şi pe cale juridică, se poate face şi prin crearea unor structuri care cu adevărat să se ocupe de asemenea probleme", a adăugat Meleşcanu.

El a menţionat că trebuie văzut dacă e nevoie ca reglementările în această privinţă să fie cuprinse într-un singur instrument juridic.

"Cred că se poate face, ţinând seama şi de prevederile care există deja în diferite legi", a arătat Meleşcanu.

Ministrul Afacerilor Externe a participat la deschiderea celei de-a VII-a ediţii a conferinţei internaţionale de diplomaţie şi afaceri globale - "2Day Ambassador", organizată de Fundaţia Ronald S. Lauder Romania - Complexul Educaţional Lauder-Reut.

Pe 12 martie, liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea, a declarat că PSD va promova un act normativ în baza căruia vor fi sancţionate persoanele care denigrează imaginea României în exterior.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO