Liviu Dragnea le dă replica primarilor nemulțumiți: ”Ei vor avea pâinea și cuțitul”


Ultimul update: Miercuri 30 Ianuarie 2019 14:17
Data publicarii: Miercuri 30 Ianuarie 2019 14:09
Categorie: Stiri Politice
dragnea dancila

Liviu Dragnea le-a dat replica, pe Facebook, primarilor din marile municipii, care acuză Guvernul că le-a tăiat din sumele strânse de primării.

 

Primari de la toate partidele susțin că nu își mai pot face bugetul și că nu vor mai putea oferi servicii de bază.

Ei au fost primiți, miercuri, de Viorica Dăncilă, la Guvern.

De cealaltă parte, liderul PSD, Liviu Dragnea, susține că, de fapt, vor avea cel mai mare buget din istorie și că la ei va fi ”pâinea și cuțitul”.

Mesajul postat de Liviu Dragnea pe Facebook:

”„WIN-WIN SITUATION” PENTRU AUTORITĂȚILE LOCALE: mai mult pentru cei săraci, fără pierderi la cei bogați. Comunitățile locale vor avea în 2019 cel mai mare buget din istoria României: circa 77 miliarde de lei, adică aproape jumătate din valoarea bugetului de stat (164,5 mld.). Aleșii locali vor păstra toate sumele încasate din impozitul pe venit și vor primi 11 miliarde de la Guvern, din cotele de TVA. Niciun județ nu va avea mai puțin de 400 lei/locuitor, față de doar 250 anterior, și nicio primărie nu va avea mai puțin de 1.200 lei/locuitor față de doar 750 lei înainte. Primăriile vor opri direct 60% din încasări, așa cum au cerut, iar restul de 40% vor merge la județ, din care 20% se vor întoarce la aceleași primării pentru echilibrare. Si bucureștenii vor avea mai mult decât înainte. Va avea loc o descentralizare a finanțelor, aleșii locali vor prelua o serie de cheltuieli din sarcina Guvernului, dar tot vor rămâne cu 9 miliarde mai mult decât aveau înainte. De acum, ei vor avea pâinea și cuțitul, dar asta îi obligă să fie mai responsabili față de cetățeni: mai multă chibzuință la cheltuielile curente și mai mulți bani pentru investițiile așteptate de comunitate.

 

Sursa: Facebook

VIDEO PROTVPLUS.RO