Traian Basescu despre scandalul de la Spitalul de Arsi din Capitala: "Avem nevoie de o noua lege a sanatatii"

Traian Basescu

Presedintele Traian Basescu a facut o declaratie de presa la Palatul Cotroceni.Seful statului a vorbit despre alegerile europarlamentare, Acordul de la Geneva, dar si scandalul de la Spitalul de Arsi din Capitala.

Basescu: E nevoie urgent de o noua Lege a sanatatii, recomand proiectul din timpul lui Boc

Romania are nevoie urgent de o noua lege a sanatatii, care sa ii trateze pe doctori cu respect, prin remuneratii, si prin aplicarea careia pacientii sa isi primeasca drepturile, a declarat, vineri, presedintele Traian Basescu, comentand scandalul de la Spitalul de Arsi.

"Romania are nevoie urgent de o noua lege a sanatatii, care sa ii trateze pe medici cu respectul cuvenit prin renumeratia pe care o primesc, nu de la stat, ci pe performanta, pe interventiile pe care le-au facut, si, pe de alta parte, pacinetii sa isi primeasca in mod cinstit drepturile pe care le au de suport din partea statului", a spus presedintele.

El a spus ca recomanda proiectul Legii sanatatii abandonat in perioada Guvernului Emil Boc.

Citește și
Traian Basescu
Basescu, despre Ponta la inundatii: "Cand te-ai dus la inundatii, stii ca te poti uda pana la chiloti"
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

"Fac un apel la cei respansabili sa ia din nou proiectul pe care l-am facut cu Emil Boc, proiectul de reforma a sistemului de sanatate, si sa isi asume raspunderea", a spus Basescu.

Anchetatorii bucuresteni au descins vineri la Spitalul de Arsi din Capitala si la locuintele mai multor medici, intr-un dosar de mita si fraude cu operatii estetice.

Basescu: Pentru socialistul Schulz, posibil sef al CE, anexarea Crimeei era doar un fapt implinit

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, ca este importanta o prezenta buna la euroalegeri, scrutin care va prefigura numele viitorului sef al Comisiei Europene, care poate fi socialistul Martin Schulz, pentru care "anexarea Crimeei era un fapt implinit", sau popularul Jean-Claude Juncker.

El a spus ca vrea sa traga un semnal de alarma legat de desfasurarea campaniei electorale pentru PE, precizand ca din pacate in perioada preelectorala nu au parut a se prefigura teme de interes pentru mass-media si politicieni.

Basescu a mentionat ca vrea sa prezinte o lista de teme europene de care depinde viata romanilor, pentru ca PE legifereaza suprastatal, adica legislatia din PE devine ulterior legislatie nationala.

Presedintele a mai spus ca, avand experienta sa in relatia cu UE, este gata sa participe la dezbateri, pentru ca electoratul sa inteleaga miza acestor alegeri.

"Presa catalogheaza alegerile pentru PE fara miza, ceea ce e profund gresit", a spus Basescu.

Un prim subiect european mentionat de presedinte este accesul Romaniei in Spatiul Schengen.

"Parlamentarii sunt extrem de importanti in a face presiune pe statele membre", a spus Traian Basescu.

El a precizat, de asemenea, ca modul cum din PE poate fi sustinut procesul de apropiere si apoi de integrare a Moldovei in UE este un alt subiect de sicutat in eurocampanie, fiind un obiectiv major pentru Romania.

De asemenea, presedintele a spus ca aceste euroalegeri vor configura numele viitorului sef al CE, iar daca vor castiga socialistii, acesta va fi germanul Martin Schulz, iar daca vor castiga popularii, atunci va fi luxemburghezul Jean-Claude Juncker. In acest context, Basescu a punctat ca "pentru domnul Schulz anexarea Crimeei era un fapt intamplat si atat".

De asemenea, presedintele a mentionat ca Grupul socialist a fost greu de convins sa voteze pentru acordul cu Moldova, in timp ce popularii, liberalii si chiar si verzii au fost de la inceput de acord.

Tot legat de numele viitoruluii sef al Comisiei, Basescu a spus ca trebuie vazut daca nu se da prea multa greutate unui stat care deja are prea multa influenta.

Traian Basescu: "Va asigur ca fiica mea a fost o cumparatoare de buna credinta"

Seful statului a spus ca fiica lui a fost "o cumparatoare de buna credinta" atunci cand a fost intrebat de o jurnalista daca stie faptul ca firma de la care Ioana Basescu a cumparat terenul de la Nana este "una fantoma". "Va asigur ca este pentru prima data cand aud de acest lucru", a spus seful statului.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Pentru prima data, Basescu pronunta un nume. Cine s-ar incadra in portretul sau robot de viitor presedinte al Romaniei
Pentru prima data, Basescu pronunta un nume. Cine s-ar incadra in portretul sau robot de viitor presedinte al Romaniei

Presedintele Traian Basescu a facut, miercuri, un portret robot al viitorului presedinte, care sa fie un om care a probat deja ceva pentru tara, in jur de 40 de ani, cu experienta de negociere politica.

Basescu, despre Ponta la inundatii:
Basescu, despre Ponta la inundatii: "Cand te-ai dus la inundatii, stii ca te poti uda pana la chiloti"

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, referindu-se la inspectarea cu barca de catre premier a zonelor inundate din judetul Teleorman, ca "atunci cand te-ai dus la inundatii, stii ca te poti uda pana la chiloti".

Traian Basescu:
Traian Basescu: "Daca Ponta voia sa fie sigur ca nu il asculta nimeni, mai bine se ducea intr-o pestera"

Presedintele Traian Basescu a comentat din nou mutarea biroului premierului Victor Ponta la sediul MApN. Seful statului a apus ca, daca acesta voia sa fie sigur ca nu il asculta nimeni, mai bine se ducea intr-o pestera.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.