Liderul senatorilor PNL: ”Este clar că România se îndreaptă cu paşi repezi spre dezastru”


Ultimul update: Miercuri 13 Martie 2019 12:27
Data publicarii: Miercuri 13 Martie 2019 12:22
Categorie: Stiri Politice
Florin Cîţu

Liderul senatorilor PNL, Florin Cîţu, a declarat, miercuri, după dezbaterea Legii bugetului în comisii, că ministrul Finanţelor Publice a refuzat să semneze o declaraţie pe proprie răspundere că datele prezentate în buget sunt reale.

”Este clar că România se îndreaptă cu paşi repezi spre dezastru”, iar ”programul de guvernare al PSD duce România în criză economică, inflaţie şi dobânzi mari”, susţine senatorul liberal, potrivit News.ro.

Declaraţia publică a ministrului Finanţelor a fost mai lungă decât dezbaterile pe buget, ceea ce ne arată clar unde sunt interesele acestui Guvern”, a declarat, miercuri, la finalul dezbaterilor pe buget din Comisii, senatorul PNL Florin Cîţu.

Acesta a afirmat că ministrul Eugen Teodorovici a venit nervos la dezbateri.

”Am avut un ministrul care a venit nervos, după ce a fost umilit la şedinţa ECOFIN de la Bruxelles. A venit hotărât să îşi impună punctul de vedere şi să oprească opoziţia în a arăta care sunt problemele acestui buegt şi a susţine amendamentele. Şi astăzi am cerut ministrului Finanţelor Publice să respecte legislaţia în vigoare, să respecte Ordonanţa 114 pe care tot domnia sa adoptat-o, care, la articolul 46, se spune foarte clar că ministrul Finanţelor Publice şi premierul României trebuie să semneze declaraţie pe propria răspundere, în principal referitoare la faptul că datele folosite în bugetul României sunt cele corecte, nu sunt date false. Domnia sa început să facă mişto, este obişnuit cu aşa ceva, dar nu este obişnuit cu lucruri serioase”, a mai spus Cîţu.

Acesta susţine că, aşa cum arată Legea bugetului de stat, ”ştim foarte bine câteva lucruri: informaţiile incluse sunt false nu şi le asumă nici măcar ministrul Finanţelor Publice, veniturile la bugetul de stat, acum după ce am primit şi datele reale de la INS, se ştie foarte bine că sunt supraestimate”.

”Este clar că România se îndreaptă cu paşi repezi spre dezastru. În aceste zile vom avea şi decizie finală a celor de la Standard & Poors’s care va confirma ceea ce am spus de la început: programul de guvernare al PSD duce România în criză economică, inflaţie şi dobânzi mari”, a mai spus senatorul liberal.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO
Reacția lui Eduard când și-a văzut camera renovată de echipa Visuri la cheie

03:28
Dragoș Bucur, surpriză inspirată din filmele western pentru Eduard

07:14
Povestea emoționantă a lui Eduard, un băiețel de opt ani imobilizat în scaun cu rotile pe viață

05:05
Revista Beau Monde a aniversat 18 ani de la apariție. Cătălin Măruță, gazda evenimentului

04:59
În calitate de ce va fi invitat Jeremy la nunta Carolinei

03:11
România, o nouă istorie pentru o nouă națională! Cucerim nordul! România U21 – Finlanda U21, joi de la ora 20:00, ÎN DIRECT la PRO TV! Bucurați-vă de fotbal!

00:30
Istoria EURO 2020 nu se scrie fără noi la București! Pe 15 noiembrie, România – Suedia se vede în direct la PRO TV de la ora 21:45!

00:30
Cu Amalia Năstase, fosta soție a lui Ilie Năstase, pe urmele copilăriei

06:11
Simina, fosta soție a lui What's Up, face dezvăluiri la câteva luni de la divorț

Simina: "Cred că într-o zi vine o întrebare dacă este iubire sau obișnuință"


13:55
Accidentele rutiere, tot mai dese în ultimii ani

"Un moment de neatenție la volan poate crea traume ireparabile în familie"


12:16