Klaus Johannis, primarul chemat de opozitie sa scoata tara din criza

14-10-2009 00:00


Miercuri, pe parcursul intregii zile, liderii PNL, PSD, UDMR si ai minoritatilor au purtat discutii si l-au ales pe Klaus Johannis, primarul Sibiului, sa fie propunerea lor de premier independent.

Ora 10:00 - Klaus Johannis s-a urcat in elicopter si a luat calea Bucurestiului. Agitatia a inceput la sediul Senatului.

Ora 11:00 - Klaus Johannis a aterizat pe aeroportul Baneasa. Iar apoi s-a dus la locul intalnirii alaturi de liderul PNL, Crin Antonescu.

Intrevederea oficiala s-a amanat putin, asta pentru ca  presedintele PSD Mircea Geoana a solicitat o intalnire tete-a-tete cu primarul. Discutiile au durat cam 20 de minute.

Stapan pe sine, cu zambetul pe buze, cantarind fiecare cuvant. Asa si-a facut aparitia la Senat primarul chemat de opozitie sa scoata tara din criza politica.

Pe cat de mare a fost febra in opozitie, pe atat de linistita a fost activitatea la sediul PD-L. Niciun lider nu a iesit cu lamuriri miercuri, dupa ce marti seara au venit cu solutia... DIN NOU BOC. Pentru care ar fi fost mustruluiti de Traian Basescu: "Voi sunteti nebuni? Suntem o tara europeana, cum as putea eu sa nominalizez un premier care tocmai a fost demis?"

Ora 13:00 - Cu Constitutia pe masa, liderii celor trei formatiuni politice si cei ai minoritatilor au inceput negocierile. Dupa doua ore a venit decizia oficiala: au format o majoritate parlamentara si il vor premier pe primarul Sibiului.

Solutia unui conducator strain partidelor politice romanesti a mai existat in istoria Romaniei. In 1866, Carol I, sosit din Germania, devenea rege.

VIDEO PROTVPLUS.RO