Ion Iliescu: Melescanu a fost cam oportunist, il cam atrag functiile, m-a cam dezamagit

Ultima actualizare: 18-05-2012 08:08
Ion Iliescu

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat ca Teodor Melescanu l-a cam dezamagit, pentru ca ar fi trebuit sa se consulte cu PNL inainte de a accepta sefia SIE.

Mai mult, Iliescu a mentionat intr-o emisiune televizata, potrivit Mediafax, ca fostul ministru de Externe a fost "cam oportunist", pentru ca "il cam atrag functiile". Fostul sef de stat a spus ca presedintele Traian Basescu, la fel ca si Teodor Melescanu, ar fi trebuit sa se consulte cu PNL la numirea noului sef la SIE, asa cum presupune jocul democratic.

Ion Iliescu a dat exemplu numirea lui George Maior la sefia SRI, ocazie cu care presedintele Traian Basescu s-a consultat cu PSD pe aceasta tema.

Intrebat de ce crede ca presedintele nu a mai facut acelasi lucru si in cazul lui Melescanu, Iliescu a raspuns ca este vorba despre un mister. In plus, el l-a criticat pe Melescanu pentru ca nu a informat partidul si nu s-a consultat cu liberalii. "Melescanu a fost cam oportunist, il cam atrag functiile", a spus el, mentionand ca inclusiv crearea APR a fost, in trecut, pentru Melescanu o trambulina pentru candidatura la Presedintie. "Deci il cam atrag lucrurile astea", a spus Iliescu.

"M-a cam dezamagit domnul Melescanu, de altfel in admir, are unele calitati, a fost diplomat", a spus Iliescu.

Fostul presedinte a spus ca liberalii i-au acordat incredere lui Melescanu si l-au facut vicepresedinte, i-ar acesta s-a despartit de colegii sai fara sa-i anunte si fara sa-i consulte. "De ce era nevoie sa o faca? E o chestiune de colegialitate, de relatie interumana", a spus Iliescu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO