Iohannis a discutat cu procurorul general despre scandalul Codruta Kovesi si mineriade: "Am cerut sa se ia masuri"

06-10-2016 11:26

Este inacceptabil "sa stam si sa nu stim" ce s-a intamplat la Revolutie sau cine sunt vinovatii de la mineriade, spune presedintele Klaus Iohannis.

Dimineata, la ora 10, presedintele Klaus Iohannis ar fi trebuit sa sustina discursul de deschidere a evenimentului care a reunit la Cotroceni mai multi oameni de afaceri romani din diaspora. Numai ca la acea ora, seful statului nu se afla la Palat.

Reprezentantii administratiei prezidentiale au incercat sa traga de timp in speranta ca presedintele va ajunge la eveniment. Fara prea multe explicatii pentru cei de fata, Sandra Pralong - consilera de stat la Administratia Prezidentiala - si Madalina Dobrovolschi, purtatoarea de cuvant, au incercat sa transmita mesajul presedintelui.

Dupa numai cateva minute, la Cotroceni a sosit si presedintele Iohannis, fara sa spulbere insa misterul absentei sale."Am avut o intalnirea, nu va pot spune, toate intalnirile presedintelui sunt importante"

Daca despre intalnirea de astazi nu a dorit sa dea detalii, a vorbit insa despre cea pe care a avut-o, seara trecuta, cu Procurorul General al Romaniei, Augustin Lazar.

"Am avut o intalnire cu procurorul general aici, la Cotroceni si l-am rugat sa ia toata masurile care se pot lua pentru a introduce mai multa celeritate in exercitiul cercetarilor. Vedeti ca avem dosare vechi, foarte vechi, ma gandesc la dosarul Revolutiei, dosarul mineriadei. Este inacceptabil sa stam si sa nu stim ce s-a intamplat la Revolutie sau la mineriade mineriada, cine sunt oamenii vinovati, oamenii care au incalcat legea, pentru ca nu vorbim de o vina istorica", a declarat presedintele Iohannis, intrebat de jurnalisti despre intalnirea pe care a avut-o cu procurorul general.

Seful statului a spus ca, deocamdata, dosarele Revolutiei si mineriadei reprezinta treaba procurorilor.

"In acest context am cerut procurorului general sa se ia masuri pentru ca cercetarile sa fie facute mai rapid, iar unde se constata ca nu s-a incalcat legea, ca sunt delatiuni comice sa se stabileasca de indata bunul renume al persoanei", a declarat presedintele, joi, la Palatul Cotroceni.

Presedintele Klaus Iohannis spunea, miercuri seara, ca Parchetul instantei supreme trebuie sa rezolve "foarte repede" dosarul privind acuzatiile de plagiat care o vizeaza pe Laura Codruta Kovesi, el precizand ca l-a rugat pe procurorul general sa se ocupe ca aceste cercetari sa fie facute cu celeritate.

Deputatul Sebastian Ghita a depus, in urma cu o saptamana, la Parchetul General, un autodenunt si a sustinut ca, in 2012, a participat la falsificarea unui raport care sa arate ca teza de doctorat a Laurei Kovesi nu este un plagiat.

In acest caz, Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a inceput urmarirea penala in rem pentru instigare la fals intelectual.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO