Initiatoarea legii antifumat a demisionat din conducerea partidului PSD Cluj. De ce s-a suparat Aurelia Cristea

16-04-2016 11:20

Aurelia Cristea - AGERPRES

Presedintele PSD Cluj-Napoca, deputatul Aurelia Cristea, a anuntat ca demisioneaza din functia de conducere a organizatiei municipale, dupa ce organizatia judeteana i-a retras sprijinul pentru candidatura de primar al municipiului Cluj-Napoca.

"Forurile decizionale ale conducerii PSD au decis sa-mi retraga sprijin pentru candidatura la Primaria Cluj-Napoca. (...) Fiind o invalidare politica de la nivel central pentru mine, in calitate de candidat, si pentru proiectul meu, corect si onorabil este ca eu sa-mi dau demisia din functia de presedinte al organizatiei municipale Cluj-Napoca. (...) Nu plec din partid, sunt deputat PSD, am candidat cu sprijinul si cu sustinerea organizatiei PSD, este corect sa-mi duc mandatul la final tot din partea organizatiei PSD si este corect ca prin acest gest de demisie sa dau posibilitatea altora care pot sa sustina mai bine acest proiect pentru campania electorala, sa faca mai mult decat am putut sa fac eu", a precizat Aurelia Cristea, conform Agerpres.

Ea s-a aratat nemultumita de faptul ca Liviu Dragnea si conducerea centrala a PSD n-au fost interesati de proiectul propus la Cluj.

"Am discutat cu conducerea centrala la un moment dat, respectiv cu dl presedinte Liviu Dragnea, care este situatia si cum se pozitiona in aceasta candidatura. Singurul raspuns pe care l-am primit a fost acela ca-si doreste sa castige la Cluj. (...) Niciodata conducerea nationala n-a fost interesata de ce se intampla de proiectul acesta de la municipiul Cluj-Napoca, un municipiu extrem de important. (...) In conferinta judeteana din octombrie am fost validata ca si candidat al PSD Cluj pentru Primaria municipiului Cluj-Napoca', a mentionat Aurelia Cristea.

Presedintele PSD Cluj, Remus Lapusan, a anuntat, joi, intr-o conferinta de presa, ca formatiunea sa a incheiat, la nivelul municipiului Cluj-Napoca, o alianta electorala cu ALDE prin care cele doua formatiuni vor sustine un candidat comun pentru functia de primar, pe independentul Octavian Buzoianu, om de afaceri. Remus Lapusan a mai spus ca, in acest fel, PSD n-o mai sustine la functia de primar al municipiului Cluj-Napoca pe deputatul social-democrat Aurelia Cristea, presedintele PSD Cluj-Napoca, care a fost pana acum candidatul PSD.

"Am decis in cadrul aliantei electorale PSD+ALDE sa-l sustinem pe dl Octavian Buzoianu la Primaria municipiului Cluj-Napoca, ca si candidat independent. Candidatura dlui Buzoianu este o candidatura independenta pe care noi o sustinem si suntem de acord sa vina si alte partide care sa sustina aceasta candidatura. (...) Candidatura doamnei Aurelia Cristea nu mai exista", a mentionat Remus Lapusan.

Aurelia Cristea a mai spus in conferinta de presa de vineri ca il sustine pe candidatul independent Octavian Buzoianu pentru functia de primar. Ea a devenit foarte cunoscuta dupa initierea Legii impotriva fumatului in spatii publice inchise, intrata in vigoare din 17 martie.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO