Impozitul pe avere ii nelinisteste pe bogatii Romaniei

25-01-2010 00:00


Deocamdata, totul este in faza de proiect, aflat in dezbatere publica. Nu se stie insa niciodata care o sa fie deznodamantul. In aceste conditii, unii dintre milionari sunt tentati sa isi mute banii in strainatate.

Altfel spus, oamenii de afaceri nu au intelegere pentru propunerea unui deputat PSD care vrea ca averile mai mari de 500.000 de euro sa fie impozitate anual cu 0,5% din valoarea lor.

A fost decizia mea sa investesc in Romania si sa imi fac proprietatile in Romania. Deci nu vreau sa ma gandesc ca as putea fi obligat de un astfel de Toma Alimos sa ma duc sa imi instrainez toate proprietatile in afara Romaniei
Ioan Niculae, om de afaceri
Initiatorul proiectului, deputatul Mugurel Surupaceanu, se apara si spune ca o astfel de taxa ne-ar aduce si pe noi in randul lumii.

El sustine ca in Elvetia, de exemplu, este cel mai vechi impozit, in vreme ce in Franta aceasta impozitare este chiar mai drastica decat propunerea sa.

De aceasta taxa se pot lovi si multi din clasa de mijloc.

20.000 de romani dispun de peste 500.000 de euro. Potrivit estimarilor, romanii bogati tin in bancile din strainatate jumatate din economiile totale ale populatiei, adica peste 12 miliarde de euro.

Tags: impozite, averi,

VIDEO PROTVPLUS.RO