Guvernul va cumpara de 10 mil. euro un avion cu 12 locuri pentru presedinte, premier si demnitari

28-08-2013 14:48


Guvernul si-a propus sa achizitioneze, cu circa 10 milioane euro, o aeronava de 12 locuri pentru a fi folosita in deplasarile oficiale de catre presedintele Romaniei, prim-ministru, presedintii celor doua Camere ale Parlamentului si ministri.

Anuntul a fost facut de catre premierul Victor Ponta, care a aratat ca Romania este singura tara din UE care nu are aeronava oficiala, iar pentru astfel de zboruri este inchiriata o aeronava de dimensiuni mai mari de la Tarom.

Ponta a sustinut ca astfel costul deplasarilor oficiale este foarte mare, iar oricum, din aceasta toamna, aeronava respectiva va intra in reparatii.

"De zece milioane - treisprezece sunt puse in buget - incercam sa avem o aeronava de 12 locuri care sa reduca costurile de deplasare ale presedintelui, primului-ministru, presedintii celor doua Camere si ale ministrilor, asa cum au toate tarile din zona, toate mult mai mici decat Romania. Ne costa mult mai mult sa mergem de fiecare data cu aeronava inchiriata", a declarat Ponta.

Presedintele Traian Basescu a anuntat marti ca si-a anulat deplasarea la sesiunea la nivel inalt a Adunarii Generale a ONU de la New York din "motive bugetare".

"Vreau sa va spun ca si eu am anulat zborul la sesiunea plenara a ONU exact din motive bugetare, daca cineva are o curiozitate de ce nu mai plec in Statele Unite in septembrie. Din acest motiv", a afirmat Basescu, la intalnirea de la Palatul Cotroceni cu ambasadorii romani.

VIDEO PROTVPLUS.RO