Guvernul isi va asuma din nou raspunderea: legea salarizarii profesorilor

Ultima actualizare: 16-09-2012 18:58

In aceste conditii, actul normativ ar putea intra in vigoare in cel mult doua saptamani. Vizati sunt peste 10.000 de dascali, care nu vor primi bani mai multi, desi i-au obtinut in instanta.

Opozitia a anuntat ca va face plangere penala impotriva premierului Emil Boc.

Noua lege de salarizare a profesorilor se va aplica doar in acest an, din 2012 urmand sa intre in vigoare legea salarizarii unitare. Guvernul va incepe procedura angajarii raspunderii de saptamana viitoare.

Astfel, dascalii care au castigat in instanta o majorare a lefurilor cu 50 de procente vor incasa la fel ca cei care nu au intentat procese guvernului.

Surse din PDL sustin ca nu toti oamenii din partid sunt de acord cu angajarea raspunderii si i-au transmis asta premierului in cadrul reuniunii de astazi a grupului parlamentar, in care nu putini au fost cei care au criticat activitatea ministrului invatamantului. La iesire, prim-ministrul nu a dorit sa dea declaratii.

De cealalta parte, liderii opozitiei ameninta cu depunerea unei plangeri penale pe numele lui Emil Boc.

"Daca am depune motiune de cenzura am legitima de fapt legea... Nu poti sa participi la ceva ce este neconstitutional pentru ca devin complicele lui Boc. Deci nici nu se pune problema, nu participam la nicio procedura parlamentara", a declarat Victor Ponta, presedintele PSD.

Potrivit ministrului Daniel Funeriu, noua lege de salarizare va fi gata cel tarziu marti. In acelasi timp, cabinetul Boc isi va angaja raspunderea si pe Codul Dialogului Social.

Cristian Preda: Legea salarizarii profesorilor are greseli de ortografie

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO