Firea, despre poluare: Primarul General nu are atribuții în a închide un depozit de deșeuri

Ultima actualizare: 13-02-2020 16:33

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea a continuat joi schimbul de replici cu Ministerul Mediului, pe tema poluării.

Într-un mesaj video postat pe Facebook, Firea a susținut că una dintre principalele surse de poluare din București o reprezintă, printre altele, depozitele de deșeuri.

”Sursele poluării sunt evidente, nu doar în București, ci și în marile orașe din țară, precum și marile orașe din Europa: traficul intens, încălzirea locuințelor, de asemenea praful de la construcții și nu în ultimul rând depozitele de deșeuri.” - a spus edilul șef al Capitalei.

În continuare, Firea a ținut să sublinieze faptul că închiderea gropilor de deșeuri nu intră în atribuțiile sale de primar general. 

”Vreau să vă spun și dumneavoastră și tuturor celor care ne urmăresc faptul că Primarul General, Consiliul General nu au atribuții în a închide sau a deschide un depozit de deșeuri.” - a spus Firea pe Facebook.

Ea a menţionat că a trimis o scrisoare ministrului Mediului, în care i-a solicitat - având în vedere şi declaraţiile lui publice cu privire la faptul că Primăria Capitalei are atributul de a continua sau nu contractul cu proprietarul şi administratorul gropii de gunoi de la Rudeni-Chiajna - să formuleze un punct de vedere cu privire la posibilitatea prelungirii duratei de exploatare a acestui depozit.

De asemenea, Firea a adăugat că l-a rugat să comunice dacă a dispus noi controale şi verificări la acest depozit de deşeuri şi dacă Agenţia pentru Protecţia Mediului Bucureşti, aflată în subordinea ministerului, a retras autorizaţia de mediu valabilă până pe data de 13 februarie 2028.

"Au trecut opt zile de la această adresă pe care am transmis-o către Ministerul Mediului, nu ştim exact dacă s-au dispus controale şi verificări la groapa de gunoi Chiajna-Rudeni, petiţii vin în continuare de la cetăţeni, în special de la cei din cartierele Pajura, Bucureştii Noi, Crângaşi, Militari şi Drumul Taberei, sectoarele 1 şi 6 şi ne-am dori ca în continuare să aflăm acest punct de vedere, să ştim dacă se poate prelungi acest contract. De fapt, este vorba despre un act adiţional care expiră pe 21 martie", a afirmat Firea.

La începutul lunii ianuarie, Gabriela Firea l-a ameninţat pe ministrul Mediului cu plângere penală, pentru că a indus panica în rândul populaţiei prin afirmaţia că în Bucureşti ''se respiră otravă''.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO