Exclusiv Gandul. 1855, numarul la care a fost fraudat referendumul pentru demiterea lui Basescu

Ultima actualizare: 22-10-2012 14:59

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, este acuzat de procurori ca a creat un sistem national de fraudare a referendumului pentru demiterea presedintelui Traian Basescu.  

Potrivit informatiilor obtinute de gandul, Dragnea ar fi utilizat un sistem informatic complex la care s-au conectat 14.000 de utilizatori. Dintre acestia, cateva mii au trimis in timp real date despre prezenta la vot, dar si date despre cati romani au votat pentru sau impotriva suspendarii. In ziua refrendumului, cei 14.000 de utilizatori ai sistemului USL au primit si indicatii de la Liviu Dragnea prin care acesta le spunea cum sa mareasca prezenta la sectiile de votare.

Sistemul controlat de liderul PSD avea incorporata si o harta interactiva care prezenta in timp real rezultatele prezentei la vot de la fiecare sectie de vot. La sistem erau conectati si alti lideri ai PSD sau PNL care urmareau evolutia referendumului judet cu judet.

Potrivit informatiilor obtinute de gandul, coloana vertebrala a operatiunii de fraudare de care este acuzat Dragnea a fost sistemul informatic utilizat de liderul PSD. Acest sistem era compus din mai multe servere, un soft si un call-center. istemul a fost conceput pe trei paliere, pe o structura piramidala.

Primul palier era constituit din aproximativ 14.000 de utilizatori care erau conectati la sistem prin intermediul telefoanelor mobile. Acesti utilizatori transmiteau doua informatii catre serverele care centralizau datele: o informatie este prezenta la urne, iar o a doua informatie este numarul de voturi DA si NU exprimate in sectiile de votare. Nu toti cei 14.000 de utilizatori au trimis date referitoare la numarul de voturi DA si NU din ficare sectie de votare.

In sistem au fost inregistrate peste 4.000 de mesaje care contineau date legate de voturile pentru si impotriva suspendarii, care au venit de la peste 3.000 de utilizatori ai sistemului.

Cititi mai multe detalii pe gandul.info

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO