Dupa ce au ramas fara hartie, deputatii dau 45.000 de lei pentru actiunea "Mic dejun cu rugaciune"


Ultimul update: Vineri 14 Iunie 2013 06:49
Data publicarii: Marti 11 Iunie 2013 15:18
Categorie: Stiri Politice
Parlamentari

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a aprobat, marti, suportarea din bugetul Camerei a sumei de 45.220 de lei reprezentand cheltuielile pentru organizarea, in septembrie, a actiunii "Mic dejun cu rugaciune".

Conducerea Camerei Deputatilor a aprobat, astfel, un memorandum intern prin care Grupul ecumenic de rugaciune din Parlamentul Romaniei va organiza in perioada 25-28 septembrie, sub inaltul patronaj al presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, manifestarea "Mic dejun cu rugaciune", avand ca tema "Demnitatea umana".

La actiune vor participa 150 de invitati straini si romani, parlamentari si reprezentanti ai vietii religioase, culturale si din mediul de afaceri, inalte fete bisericesti, oameni de cultura si ziaristi.

In memorandum sunt precizate si cheltuielile pentru organizarea acestuia:

-> cocktailul oferit de presedintele Camerei si masa de mic dejun - 17.850 de lei

-> serviciile de traducere - 744 de lei

-> fotografii - 356 de lei

-> albume de prezentare a Romaniei, care vor fi oferite invitatilor - 2.940 de lei

-> cheltuieli neprevazute - 2.357 de lei

-> cheltuieli de transport - 6.194 de lei

-> cheltuieli pentru ultilitati (energie electrica, apa calda menajera si apa rece, ventilatie aferente Salii Drepturilor Omului si Salonului de receptii) - 1.670 de lei

Totalul cheltuielior estimate pentru aceasta manifestare este de 45.220 de lei, potrivit memorandumului aprobat de conducerea Camerei.

Aceste cheltuieli vin dupa ce, nu cu mult timp in urma, hartia igienica a ajuns o raritate in Parlament, din cauza lipsei banilor. De asemenea, tot din cauza crizei financiare, Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a decis demararea proiectului de reducere a consumului de hartie "Paperless Parliament", care are ca obiectiv in acest an reducerea la jumatate a consumului de hartie.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO