Dragnea vrea ca PSD sa faca o exceptie pentru Ponta. Fostul premier, sub control judiciar, NU poate candida la parlamentare

×
Codul embed a fost copiat

Situatia fostului premier Victor Ponta referitoare la o viitoare candidatura la parlamentare va fi discutata in sedinta Comitetului Executiv National (CExN) al PSD, care se va desfasura pe 15 si 16 septembrie.

Este vorba despre Codul de integritate al PSD, care precizeaza ca persoanele care "se afla in stare de arest preventiv, arest la domiciliu, control judiciar pentru orice tip de infractiune" nu pot beneficia de sustinerea politica a partidului pentru ocuparea vreunei functii politice sau administrative alese sau numite.

In prezent, Victor Ponta se afla sub control judiciar pentru 60 de zile, intr-un nou dosar de urmarire penala. Fostul premier a contestat aceasta masura la ICCJ.

Cu toate acestea, presedintele social-democratilor, Liviu Dragnea, a declarat ca, in opinia sa, "Victor Ponta este un caz special", pentru ca a fost premier si pentru ca a facut ca tara sa se dezvolte mai mult decat in alte perioade post-decembriste.

"Azi am hotarat sa avem Comitet Executiv National in 15 - 16 septembrie, urmeaza sa transmitem in zilele urmatoare si locatia. (...) Va fi unul dintre subiectele de la Comitetul Executiv National (n.r. - Victor Ponta). Este de nivelul CExN-ului. Dincolo de invitatia publica pe care i-o fac, va primi si o convocare personala, asa cum este firesc. O sa ma vad cu Victor Ponta.

Citește și
Liviu Dragnea - agerpres
Mesajul lui Liviu Dragnea, dupa ce el si Ponta au avut o zi grea in justitie: "Ramaneti uniti, se trage din toate partile"
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

Ne-am vazut, urmeaza sa ne mai vedem, astazi sau maine, si sa incepem sa colaboram asa cum asteapta toata lumea si cum e firesc sa se intample. (...) Eu am alt stil, prefer ca discutiile pe care le am si solicitarile pe care le am la unii colegi sa le fac direct, nu prin presa", a declarat Dragnea, la finalul Biroului Permanent National al PSD.

El a reiterat ca pozitia sa "de sustinere ferma" fata de Victor Ponta nu s-a schimbat si a aratat ca sprijinul sau pentru fostul premier "este foarte sincer si foarte ferm".

"In 15 - 16 septembrie vom discuta acest aspect (n.r. - aplicarea Codului de conduita al PSD pentru Ponta), pentru ca totusi Victor Ponta este un caz special din punctul meu de vedere si Comitetul Executiv va trebui sa ia o decizie. Punctul meu de vedere este ca Victor Ponta trebuie sa fie pe listele PSD-ului pentru Parlament. Asta va decide Comitetul Executiv, eu nu sunt un dictator (n.r. - daca va exista o exceptie in cazul lui Ponta). Si vom discuta in partid foarte democratic. (...) Fara sa ne permitem sa contestam o ancheta sau alta, dar am vazut si eu prin presa, ca n-am avut acces la alte informatii, si acuzatia care i se aduce noi stim ca nu are suport. Daca e vorba de altceva, nu stim", a adaugat liderul PSD, conform Agerpres.

Intrebat daca se asteapta sa fie chemat ca martor, Dragnea a aratat ca "oricine va fi chemat acolo va merge de bunavoie".

In ceea ce priveste eventuale informatii care ar putea ajunge gresit la procurori, Dragnea a spus ca nu are o legatura "foarte stransa cu acestia". "Nu stiu, pentru ca eu nu am o legatura foarte stransa cu procurorii, o am numai din cand in cand", a afirmat el.

Liderul PSD a explicat ca Ponta nu il putea sustine, personal, pe Sebastian Ghita pe liste la parlamentare in 2012.

"Victor Ponta nu-l putea pune pe Sebastian Ghita pe lista, el personal. Aveam niste proceduri adoptate atunci, am avut adresele transmise in teritoriu, la toate judetele. Prin acele proceduri, adoptate de conducerea partidului, s-a stabilit ca listele de candidati vor fi aprobate prin vot in comitetele executive judetene. Listele au venit de la toate judetele, inclusiv de la Prahova, s-au aprobat in comitetele executive judetene, in Comitetul Executiv National, ulterior au fost semnate de toti cei patru presedinti de la acea data: Victor Ponta - PSD, Crin Antonescu - PNL, Gabriel Oprea - UNPR si Daniel Constantin - PC.

Deci, noi asteptam, daca cineva ne cere aceste documente, le punem la dispozitie imediat si cu toata deschiderea si vrem chiar si sa colaboram pentru asta, daca mai e nevoie si de alte detalii. Poate informatiile sunt gresite, cele care au ajuns acolo, dar, in fapt, realitatea este cu totul alta", a mentionat Liviu Dragnea.

Intrebat daca PSD a avut vreodata contract cu fundatia lui Tony Blair, Dragnea a raspuns: "Din cate stiu eu, nu".

Echipa de comunicare a lui Tony Blair a precizat ca suma primita de fostul lider laburist, pentru discursul sustinut in Bucuresti, despre viitorul Europei, a fost donata pentru acte de caritate. "Domnul Blair a fost invitat in Romania de Fundatia Multimedia pentru Democratie. Banii pe care i-a primit domnul Blair pentru discursul sau au fost donati integral pentru actele de caritate ale lui Tony Blair."

Procurorii i-au interzis lui Victor Ponta sa dea detalii despre noul sau dosar de coruptie, iar acesta a depus o plangere la Inalta Curte de Casatie si Justitie, prin care contesta masura controlului judiciar. Cererea sa va fi discutata vineri.

In acelasi dosar a fost pus sub control judiciar si deputatul Sebastian Ghita, el fiind urmarit penal pentru complicitate la savarsirea infractiunii de spalare de bani.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Victor Ponta a contestat la ICCJ controlul judiciar care i-a fost impus. Cererea se judeca vineri
Victor Ponta a contestat la ICCJ controlul judiciar care i-a fost impus. Cererea se judeca vineri

Fostul premier Victor Ponta a depus la Inalta Curte de Casatie si Justitie o plangere prin care contesta masura controlului judiciar impusa impotriva lui in dosarul in care a fost pus sub acuzare de procurorii DNA Ploiesti.

Mesajul lui Liviu Dragnea, dupa ce el si Ponta au avut o zi grea in justitie:
Mesajul lui Liviu Dragnea, dupa ce el si Ponta au avut o zi grea in justitie: "Ramaneti uniti, se trage din toate partile"

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, i-a indemnat luni pe colegii din conducerea partidului sa ramana uniti, "pentru ca se trage in ei din toate partile".

Ponta, URMARIT PENAL intr-un nou dosar. Legatura dintre fostul premier roman, Tony Blair si o datorie de 400 mil. USD stearsa
Ponta, URMARIT PENAL intr-un nou dosar. Legatura dintre fostul premier roman, Tony Blair si o datorie de 400 mil. USD stearsa

Fostul premier, Victor Ponta, a fost plasat sub control judicar pentru 60 de zile si nu are voie sa paraseasca tara. Ponta, acuza procurorii, i-ar fi oferit un loc in parlamentul Romaniei lui Sebastian Ghita, in schimbul a 220.000 de euro.

Recomandări
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul
Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul

Un oficial de rang înalt din Hamas a declarat pentru AP că grupul islamist militant este dispus să accepte un armistițiu de cinci ani sau mai mult cu Israelul.

 

Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale
Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale

Alte trei bănci au câștigat procesele cu Autoritatea Națională a Consumatorilor, care le obligase să emită scandețare cu rate egale la credite pentru toși clienții. La acest moment sunt cinci instituții bancare care au avut căștig de cauză.