Dialoguri acide in sedinta PDL: Ce discutii au purtat Udrea, Anastase, "Pinalti" Stefan si Baconschi

Ultima actualizare: 10-10-2012 18:59
PDL - 4

Sedinta liderilor PDL a avut mai multe momente tensionate. Gheorghe Stefan l-a acuzat pe Baconschi ca se tine de scaun, Dorin Florea i-a spus Robertei Anastase ca nu e demna de functie, iar Udrea si-a acuzat colegii ca au criticat-o pe surse.

DIALOG ACID GHEORGHE STEFAN - BACONSCHI

Surse din partid au declarat pentru MEDIAFAX ca in sedinta de joi a Colegiului Director, care a durat peste sase ore, Gheorghe Stefan, zis Pinalti, i s-a adresat lui Teodor Baconschi: "Ce te tii, ba, de scaun?".

Fostul ministru de Externe a replicat ca nu se tine de scaun si ca, indiferent daca este sau nu in conducerea PDL, "numele Baconschi este un brand".

ROBERTA ANASTASE, ACUZATA CA NU E DEMNA DE FUNCTIA PE CARE O OCUPA

O alta disputa din timpul sedintei a fost cea a lui Dorin Florea cu Roberta Anastase, de care a carei prestatie la conducerea Camerei s-a declarat dezamagit, desi a spus ca a fost "foarte fericit" atunci cand aceasta a fost numita in functie. Concluzia lui Florea a fost ca Roberta Anastase nu a fost demna de cea de a treia functie in stat.

"Nu te comporti ca la discoteca atunci cand ai o astfel de functie", i-a spus Dorin Florea Robertei Anastase, care nu a avut replica, au relatat sursele citate.

SURSE: BOC AR FI DEMISIONAT PRESAT DE MAJORITATE

In ceea ce-l priveste pe Emil Boc, potrivit surselor citate, cei mai vehementi critici au fost Gheorghe Stefan si Mihai Stanisoara.
Sursele citate au relatat pentru MEDIAFAX ca Emil Boc nu ar fi vrut sa demisioneze, dar ca majoritatea celor prezenti au sustinut ca, daca democrat-liberalii vor sa fie solidari, atunci toata conducerea trebuie sa-si depuna mandatul.

De asemenea, mai multi democrat-liberali apropiati ai lui Vasile Blaga au sustinut ca a fost o greseala organizarea Conventiei Nationale din mai 2011, ca sustinatorii lui Boc de atunci ar trebui sa-si aminteasca ce presiuni s-au facut si ca "sunt rani nevindecate".

Alti democrat-liberali au criticat lipsa de solidaritate a liderilor PDL cu masurile de austeritate impuse populatiei, aratand ca acestea nu au fost aplicate si in partid si ca au fost oameni care au epatat prin bogatie.

ELENA UDREA LE-A REPROSAT COLEGILOR DIN PDL CA AU CRITICAT-O PE SURSE

Potrivit surselor citate, la randul sau, Elena Udrea le-a spus reprezentantilor PDL ca trebuiau sa-i spuna direct daca nu le placea ca ea poarta tocuri.

In discursul ei, Udrea a spus ca isi demisia din functia de vicepresedinte si ca nu are pretentia sa apara in noua galerie de lideri ai partidului.

Ea a apreciat ca a facut lucruri bune pentru partid si a finantat lucrari in teritoriu. Totodata, Elena Udrea le-a reprosat reprezentantilor PDL ca nu i-au luat apararea pentru lucrarile finantate in tara si ca daca aveau ceva sa-i reproseze trebuiau sa-i spuna in fata, nu sa afle "pe surse".

Elena Udrea a declarat in sedinta Colegiului Director ca au existat persoane care au venit la ea pentru a-i cere sa faca diverse numiri in functii, au declarat surse participante la intalnire.

In aceeasi sedinta, Udrea a sustinut ca toate investitiile din tara s-au facut cu bani de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, pe care l-a condus, insa a acuzat existenta unei clientele politice in cazul licitatiilor desfasurate pe plan local.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO