De ce nu și-a preluat Nicușor Dan mandatul de primar la o lună de la alegeri. "Firea şi-a abandonat mandatul"

Ultima actualizare: 22-10-2020 19:52

La aproape o lună de la alegeri, noul primar al Bucureștiului nu și-a preluat încă mandatul. Nu va pune piciorul în primărie până când judecătorii nu vor analiza cele 52 de contestații depuse de PSD, după alegeri.

În tot acest timp, Capitala nu este condusă de nimeni, acuză Nicușor Dan. Iar pe bucureșteni, îi așteaptă o iarnă grea, cu probleme la sistemul de termoficare. Gabriela Firea respinge acuzațiile și susține că Termoenergetica este pregătită pentru sezonul rece.

Deși este primar ales al Capitalei de aproape o lună, Nicușor Dan nu a intrat încă în Primăria generală. A organizat o conferinţă de presă pe trotuarul din faţa clădirii, de unde a urmărit cum sunt spălate geamurile sediului.

Nicușor Dan: "E prima oară, uitați, se spală geamurile, ce frumos!"

Nicușor Dan susţine că PSD şi Gabriela Firea tergiversează validarea mandatului său prin cele 52 de sesizări care se judecă la Curtea de Apel. PSD reclamă fraudarea alegerilor, iar în cererile consilierilor se solicita chiar reluarea scrutinului.

Nicușor Dan: "Vor să acopere lucruri pe care le-au făcut"

 

De fapt, acuză Nicușor Dan, este o tragere de timp pentru muşamalizarea actelor de corupţie din ultimii 4 ani.

Nicușor Dan, primarul ales al Capitalei: "Am vorbit în campanie de o caracatiţă de interese în Primăria Capitalei, acesta este motivul pentru care se tergiversează, oamenii ăştia să acopere lucruri pe care le-au făcut în timpul mandatului şi pe ultima sută de metri să regularizeze nişte lucruri pe care le-au făcut."

Nicușor Dan vorbeşte de un vid de putere în Primăria Generală şi o acuză pe Gabriela Firea că şi-a abandonat mandatul, deşi legal este în funcţie. Momentul în care Primăria capitalei nu are un primar se dovedeşte a fi unul cât se poate de prost, suntem în prag de iarnă şi în plină pandemie.

Nicușor Dan, primarul ales al Capitalei: Dacă cineva are o problemă cu apa caldă, trebuie să întrebe pe primarul în funcţie, Gabriela Firea şi nu pe mine. Este un primar care şi-a abandonat mandatul. A abandonat în plină criză sanitară. În mod deliberat se pregăteşte o iarnă grea pentru bucureşteni în ceea ce priveşte serviciul de încălzire şi căldură."

Termoenergetica nu are în prezent stocuri suficiente, acuză Nicușor Dan, care susţine că şefii companiei vor fi destituiţi la preluarea oficială a funcţiei. Primarul ales va avea, aşadar, la începutul mandatului 3 probleme mari: căldura, pandemia şi lipsa finanţării.

Dacă sesizările depuse de PSD vor fi respinse de Curtea de Apel, Nicușor Dan şi-ar putea prelua funcţia peste o săptămână. La solicitarea Ştirilor PRO TV, primarul în funcţie, Gabriela Firea, ne-a transmis că îşi face datoria şi conduce Capitala.

Reacția Gabrielei Firea

 

Ulterior, într-o postare pe Facebook l-a acuzat pe Nicușor Dan de ipocrizie pentru că ar fi blocat în trecut Primăria cu mai multe procese. Firea mai spune că s-au schimbat 270 de km de reţea de termoficare, iar Termoenergetica ar avea stocurile la zi.

”O ipocrizie incredibilă, având în vedere renumele de "procesoman" şi "contestatar de serviciu" pe care le-a dobândit. {...} în Capitală s-au schimbat aproximativ 270 de Km din rețeaua de termoficare, adică echivalentul distanței dintre București și Sibiu {...} Termoenergetica are stocurile la zi.”

Nicușor Dan a anunţat că renunţă la funcţia de preşedinte al Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, iar noul director al Asociaţiei va continua cele 15 procese cu primăria capitalei. Judecători vor decide dacă actele semnate de primăria Bucureşti sunt legale.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO