Dăncilă: Atitudinea opoziției, care nu vrea să voteze moțiunea în weekend, e jignitoare

Ultima actualizare: 02-10-2019 14:02

Premierul Viorica Dăncilă a declarat a începutul ședinței de Guvern de miercuri că atitudinea opoziției în privința votării moțiunii de cenzură sâmbătă este de neînțeles, deoarede se eschivează de la obligația de a veni la muncă.

Liderul PSD spune că asta arată faptul că partidele din opoziție vor ”cu orice preț” să vină la guvernare, dar nu în weekend.

În opinia lui Dăncilă, această atitudine este ”jignitoare” pentru românii care lucrează inclusiv în weekend.

În Parlamentul României azi va fi citit textul moțiunii de cenzură, iar potrivit calendarului stabilit de birourile permanente reunite dezbaterile și votul vor avea loc sâmbătă. Am observat atitutinea de neînțeles a opoziției care se eschivează de la obligația de a veni în weekend la muncă. Cu alte cuvinte, opoziția vrea să vină cu orice preț la guvernare, dar nu în weekend.

Atitudinea este jignitoare pentru românii care lucrează inclusiv sâmbătă și duminică și arată lipsă de seriozitate a semnatarilor moțiunii. Le transmit liderilor opoziției că guvernarea se exercită 24 din 24 de ore, 7 zile pe săptămână, iar oamenii ne-au investit cu încredere pentru a munci și nu pentru a pleca în vacanțe sau pentru a face jocuri politice.

Consider că această situație politică trebuie lămurită rapid,de aceea transmit tuturor parlamentarilor de bună credință să vină sâmbătă în Parlament pentru a pune capăt acestei perioade de incertitudini. Așa cum am mai spus, această moțiune nu are șanse să treacă, iar Guvernul își va continua activitatea.” - a spus premierul.

Moțiunea de cenzură ar putea fi votată sâmbătă

 

Birourile Permanente Reunite (BPR) ale Camerei Deputaților și Senatului au decis miercuri ca moțiunea de cenzură împotriva guvernului Dăncilă să fie citită azi și să fie votată sâmbătă, în ciuda eforturilor opoziției de a schimba datele.

În replică, opoziția a susținut că aceastaă decizie reprezintă un ”abuz”.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO