Decizie revocata la Congresul Executiv National PSD. Unul dintre cei trei membri exclusi a fost reprimit in partid

30-01-2015 14:19

Sova, Vanghelie, Geoana

"Victor Ponta este un comandant care si-a lasat generalii hacuiti, hartuiti, inchisi si arestati" - acesta este mesajul cu care cativa lideri PSD din tara au intrat la discutii cu sefii de la Bucuresti.

 

Reuniti la Sinaia, mai marii PSD au avut si ei vesti proaste pentru colegii din tara. Victor Ponta a insistat ca, pe viitor, toti membrii cu probleme penale sa isi dea demisia.

 

Nicusor Constantinescu, presedinte CJ Constanta: "Un comandant care lasa ca generalii lui sa fie hacuiti, hartuiti, inchisi, arestati mai poate spera la o victorie in alegeri? Va spun eu: nu! A facut o mare greseala considerand ca poate castiga doar de la Bucuresti alegerile."

Seful Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a facut si o teorie a baronului local, termen care, spune el, nu ar trebui sa li se aplice social-democratilor.

Nicusor Constantinescu: "In Dobrogea, nu exista baroni pentru ca a tinut de imperiul otoman vreo 1000 de ani. Acolo existau califi, emiri, nu existau baroni. Noi nu suntem baroni"

Social-democratii au stat la discutii pana spre miezul noptii. Dimineata a inceput partea oficiala a intalnirii.

Victor Ponta, presedinte PSD: "Cearta si scandal a fost destul pana acum."

In fata primarilor, a presedintilor de consilii judetene si de filiale, Ponta a vorbit despre reformarea partidului. Liderul PSD a spus ca trebuie schimbate radical organizarea, exprimarile, mentalitatea. A afirmat din nou ca isi va da demisia daca, in viitorul statut, colegii sai nu accepta adoptarea articolui prin care membrii cu probleme in justite sunt obligati sa isi dea demisia.

Victor Ponta, presedinte PSD: "Nu pot sa va spun ca e un consens extraordinar pe aceasta tema. Eu asta cred ca trebuie facut."

La Sinaia, PSD-istii au decis sa il primeasca inapoi pe Dan Sova, exclus din partid in urma cu o luna si jumatate, odata cu Mircea Geoana si Marian Vanghelie.

Citeste si: Criza in PSD. Ce functii ocupau in partid Sova, Vanghelie si Ghita, cei pe care Victor Ponta "i-a autosuspendat

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO