Criza in PSD. Ce functii ocupau in partid Sova, Vanghelie si Ghita, cei pe care Victor Ponta "i-a autosuspendat"

×
Codul embed a fost copiat

Viorel Hrebenciuc a demisionat din Parlamentul Romaniei si spune ca vrea ca justitia sa faca dreptate. Discutiile inregistrate de procurori, in care Hrebenciuc stabileste viitorul partidului cu Dan Sova, au provocat o intalnire de urgenta a sefilor PSD.

Dan Sova, Marian Vanghelie si Sebastian Ghita au fost suspendati din toate functiile pe care le aveau in partid. Daca Sova si-a pus colegii in cap pentru ca negocia legea gratierii, Vanghelie a fost filmat cand il injura pe Ponta. Iar cand a aflat de suspendare, a spus ca el nu are o problema cu functiile, pentru ca "functia lui se numeste Marian Vanghelie".

Victor Ponta, presedintele PSD: "Domnul vicepresedinte Sova, Vanghelie si deputul Ghita, toti trei se vor suspenda din toate functiile din partid."

Victor Ponta a recunoscut ca jocurile de putere din partid ar fi scapat de sub control si i-a amenintat pe cei trei ca ar putea ramane fara carnet de partid, daca nu se potolesc. Dan Sova, care a evitat sa discute cu presa si a intrat in sediul partidului pe usa din dos, a platit asadar cu functia de vicepresedinte PSD pentru negocierile cu Viorel Hrebenciuc.

Liviu Dragnea, cel pe care Hrebenciuc nu il voia in carti pentru conducerea PSD, a comentat stenogramele, la inceputul sedintei din Kiseleff.

Citește și
Viorel Hrebenciuc si Dan Sova
Surse: Dupa scandalul interceptarilor DNA, se cere EXCLUDEREA lui Hrebenciuc si Sova din PSD
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Liviu Dragnea, presedintele executiv al PSD: "Marele noroc pentru unii este ca prostia inca nu e infractiune in Romania. Asta e marele noroc al unora!".

Un alt potential sef al PSD ar fi seful Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, sustinut de o a treia tabara din partid.

Valeriu Zgonea, vicepresedintele PSD: "Nu exista un om in acest partid sau in Romania care sa poata pune cu mana presedintele PSD."

Discutia dintre Sova si Hrebenciuc ajunge si la Marian Oprisan, presedintele Consiliului Judetean Vrancea, considerat un lider important al partidului.

STENOGRAMA
"Dan SOVA: O sa ma duc si pana la Focsani, la Marian (Marian Oprisan n.r.) acasa.
Viorel HREBENCIUC: Da, ce e de asta la care trebuie sa ai grija sa ii hranesti orgoliul. Hraneste-i orgoliul! Aia e cheia succesului la Marian. Ii hranesti orgoliul si..."

Marian Oprisan, vicepresedintele PSD: "Nu am luat niciodata decizii pe baza de orgoliu".

In tot acest scandal care zdruncina PSD-ul, nervii unora au cedat. Marian Vanghelie a aruncat cu injurii in stanga si-n dreapta, dupa ce a fost filmat de paparazzi luand masa in oras cu fostul sef al PSD, Mircea Geaona.

Dialog Marian Vanghelie - paparazzi, conform wowbiz:

"Marian Vanghelie: Ce e, ma, de ce ne urmariti?

Paparazzi: Buna seara. Cine va urmareste? Nu v-am urmarit.

Marian Vanghelie: De ce ne urmariti, ma? Baa, il arestam pe Ghita?!! Ba, f...ti m..tii m..ii!? Il arestam pe Ghita, ma? Fu..va m..tii-n gura cu GHITA si cu PONTA al vostru! Baa, stii ce sa.. 'm...iti rupem picioarele, ma! Fii atent ce-ti spun: ca am sapte masini pe voi acum, am trimis! Daca va mai prind o data, va bag in spital!

Paparazzi: Ne scuzati.

Marian Vanghelie: Baa, da-te dracu-n m..tii m..ii!"

Pentru asta, Vanghelie a ramas si el fara functia de vicepresedinte PSD. Dar primarul de la sectorul 5 a gasit o explicatie inedita pentru pierderea functiei.

Marian Vanghelie, primarul Sectorului 5 al Capitalei: "Nu il injuram pe domnul Ponta, am zis "Sa fiti ai dracu voi!", golanii aia doi. Functia mea se numeste Marian Vanghelie, eu nu am probleme cu functiile."

Razboiul Ponta-Vanghelie este insa unul vechi, inceput in 2005, la Congresul PSD. De altfel, Vanghelie a fost la un pas sa fie exclus din PSD, dupa ce Ponta a fost ales presedinte al partidului, in 2010.

In ceea ce-l priveste pe deputatul Sebastian Ghita, el a ramas fara calitatea de membru al Comitetului Executiv al PSD pentru ca si-a atacat in public colegii de partid.

Pe de alta parte, Ponta a aratat ca Sova nu mai este purtator de cuvant al PSD, aceasta functie fiind preluata de Gabriela Firea.

Vanghelie: L-am sunat pe Hrebenciuc si i-am spus ca sunt alaturi de el

“Eu l-am sunat pe Viorel Hrebenciuc, i-am spus ca sunt alaturi de el, daca pot sa-l ajut. Nu vreau sa comentez despre un om care are probleme, nu e frumos. Eu nu ma bat cu oamenii cand au probleme si nu vreau sa fiu rautacios”, a spus Vanghelie.

De asemenea, Marian Vanghelie, a declarat, marti, la finalul sedintei BPN al PSD, ca el crede in continuare ca deputatul social-democrat Sebastian Ghita “ii creeaza probleme” lui Victor Ponta si a mentionat ca isi mentine “problema” vizavi de acesta.

“Eu m-am autosuspendat. Nu am nicio problema. Am spus ca imi cer si scuze ca a fost invocat - si nu e un lucru normal - numele presedintelui (Victor Ponta, n.r.). A fost o scapare fireasca, la nervi. Dar imi mentin problema vizavi de domnul Ghita”, a spus Vanghelie, dupa ce BPN a decis suspendarea sa din toate functiile detinute in partid.

“Si nu am nicio problema. Am spus ca, daca asta este problema, ma suspend pana cand va fi primul CEx, ca nu cred ca e o problema. Functia mea, si am spus intotdeauna, se numeste Marian Vanghelie. Eu nu am probleme cu functiile”, a adaugat Vanghelie.

El a spus ca i-a explicat lui Ponta faptul ca de doua luni este urmarit de trei, patru, cinci masini. “Inseamna ca cineva are si bani foarte multi daca ma urmaresc de doua luni de zile pe mine si pe toti membrii familiei. De ce? Nu stiu”, a aratat Vanghelie.

El a spus ca in BPN nu au fost reprosuri la adresa sa, ci discutii.

“Cred ca am avut ghinion sa pic in contextul problemelor cu celelalte tipuri de probleme si atunci am cerut singur sa ma autosuspend la pachet”, a specificat Vanghelie.

Dragnea, despre suspendarea lui Sova, Vanghelie, Ghita: Nu sunt fericit ca am ajuns in situatia asta

Presedintele executiv al PSD Liviu Dragnea a precizat, marti, ca decizia BPN de suspendare din functiile detinute in partid a lui Dan Sova, Marian Vanghelie si Sebastian Ghita e in regula, fiind acceptata de toti membrii BPN, si a aratat ca, personal, nu e fericit ca PSD a ajuns in aceasta situatie.

“Pana la urma a fost o decizie in BPN. Asta a fost acceptata de toti colegii din BPN - decizia colegilor de a se autosuspenda. Eu cred ca e in regula. Nu sunt fericit cu decizia asta. Chiar nu sunt fericit. Nu sunt fericit ca am ajuns in situatia asta”, a spus Dragnea.

Intrebat daca aceasta situatie dauneauza candidaturii la Presedintie a lui Victor Ponta, Dragnea a raspuns: “Eu sper sa nu (dauneze, n.r.), pentru ca Victor Ponta are un proiect de tara serios pe care il prezinta romanilor”.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Liderul PSD Constanta, Radu Mazare, despre stenogramele Hrebenciuc-Sova: Asa se fac sustinerile politice peste tot pe planeta
Liderul PSD Constanta, Radu Mazare, despre stenogramele Hrebenciuc-Sova: Asa se fac sustinerile politice peste tot pe planeta

Liderul PSD Constanta, Radu Mazare, spune ca stenogramele convorbirilor dintre Viorel Hrebenciuc si Dan Sova sunt ”discutii intre doi oameni politici”.

Surse: Dupa scandalul interceptarilor DNA, se cere EXCLUDEREA lui Hrebenciuc si Sova din PSD
Surse: Dupa scandalul interceptarilor DNA, se cere EXCLUDEREA lui Hrebenciuc si Sova din PSD

Surse politice au declarat pentru Stirile Pro TV ca unii membri importanti ai PSD-ului ii cer lui Victor Ponta sa-i excluda pe Viorel Hrebenciuc si Dan Sova din partid, din cauza scandalului in care sunt implicati acestia.

STENOGRAME: Hrebenciuc i-ar fi promis sprijin in PSD lui Sova, in dauna lui Dragnea si Zgonea.
STENOGRAME: Hrebenciuc i-ar fi promis sprijin in PSD lui Sova, in dauna lui Dragnea si Zgonea. "Boss, o sa fii presedinte"

Viorel Hrebenciuc i-a promis lui Dan Sova, daca acesta il ajuta cu abrogarea unui articol care il incrimineaza, sprijin la sefia PSD in defavoarea lui Liviu Dragnea si Valeriu Zgonea.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.