Cine e Sorina Pintea, propunerea PSD pentru funcţia de ministru al Sănătăţii

Ultima actualizare: 31-01-2018 13:38
Sorina Pintea

Sorina Pintea, propusă pentru a prelua portofoliul Ministerului Sănătăţii în guvernul Viorica Dancila, este în managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" Baia Mare din 2013.

La alegerile parlamentare din decembrie 2016 a fost aleasă senator PSD, dar a renunţat la funcţie în februarie 2017 pentru a putea continua să conducă spitalul din Baia Mare, potrivit Hotnews.

Sorina Pintea a fost Manager - Spitalul de Pneumoftiziologie Baia Mare in perioada 2009-2013, director economic - Directia Silvica Maramures, Baia Mare intre anii 2005-2009, consultant - S.C. Sov Consulting S.R.L., Baia Mare, in perioada 2007-2009 si consilier integrarea europeana - 2003-2005.

In perioada 2001-2003, Sorina Pintea a fost consultant managerial - Consiliul Judetean Maramures, Baia Mare.

Inainte, intre 1996 si 199 a fost sef serviciu financiar-contabil - Intreprinderea Forestiera de Exploatare si Transport (I.F.E.T.), iar din '88 pana in 1995 a fost economist in cadrul aceleiasi intreprinderi.

In perioada 1984-1988 a fost studenta la Universitatea "Babes-Bolyai" Cluj-Napoca unde a urmat cursurile unei facultati de economie.

Sorina Pintea, a declarat, vineri, după şedinţa CExN, că prioritatea sa este sănătatea, adăugând că îşi doreşte schimbarea mentalităţilor.

''Preşedintele Zetea mi-a făcut propunerea. (...) Sunt foarte multe de făcut, sănătatea este o prioritate şi sper să rămână o prioritate. Aş vrea să schimbăm cu toţii mentalităţile. Pentru că eu asta am făcut la Baia Mare'', a spus Sorina Pintea.

Întrebată despre integritatea noului Guvern, ea a arătat că, din punctul său de vedere, alegerea viitorilor miniştri a avut ''destule criterii''.

''Din punctul meu de vedere, da (n.r. este un guvern integru). Cred că alegerea miniştrilor a avut destul criterii. Este verificat şi cred că este în regulă'', a adăugat Sorina Pintea.

Presa locala scrie ca in 2011 fiul Sorinei Pintea, Ionut Pintea, a fost arestat preventiv pentru trafic de droguri, dupa ce au facut perchezitii la domiciliul acestuia. 

Tanarul a fost judecat la Curtea de Apel Cluj. Judecatorul a luat in considerare ca Ionut Pintea este recidivist, fapt pentru care a fost condamnat la 6 ani de inchisoare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO