Cezar Preda: Ponta si Antonescu au declansat Jihadul impotriva Romaniei democratice

03-07-2012 11:41

Cezar Preda

Prim-vicepresedintele PDL Cezar Preda a declarat, marti, ca Victor Ponta si Crin Antonescu "au declansatul Jihadul impotriva Romaniei democratice" si ca toate cererile USL privind revocarile din functie "duc spre dictatura".

"Ponta si Antonescu au declansat Jihadul impotriva Romaniei democratice si a romanilor. Dupa cererile de revocare din functie a Avocatului Poporului, a judecatorilor Curtii Constitutionale, a presedintilor Senatului si Camerei Deputatilor, urmeaza cererile de revocare a judecatorilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie, revocarea mandatelor parlamentarilor din opozitie si apoi lichidarea intelectualilor si a presei libere. Toate duc spre dictatura a doi lideri incompetenti, prinsi la furat si copiat", a declarat Cezar Preda.

Majoritatea USL ia in calcul, in sesiunea extraordinara care incepe marti, sa forteze schimbarea presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului, inlocuirea judecatorilor CCR declarati incompatibili, revocarea Avocatului Poporului si initierea procedurii suspendarii presedintelui.

Potrivit unor surse parlamentare, demersul parlamentarilor USL ar putea sa se desfasoare in mai multe etape, in cele patru zile de sesiune extraordinara.

"Trebuie sa facem tot posibilul pentru a schimba aceste institutii care lucreaza in favoarea presedintelui", au aratat sursele citate, care au adaugat ca, desi demersul USL este "la limita regulamentelor", este singura sansa pentru deblocarea crizei politice si a conflictului dintre presedinte, Guvern si Parlament.

USL incearca sa convinga parlamentarii UDMR sa se alature acestui demers, dar si sa atraga de partea puterii mai multi parlamentari PDL.

Ei mizeaza pe faptul ca propunerile de schimbare din functie a presedintilor celor doua Camere vor putea fi aprobate in Birourile Permanente si apoi in plen datorita noii configuratii politice si a majoritatii pe care USL o are in cele doua foruri legislative.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26