Cele 2 soluții pe care le analizează Guvernul pentru a stopa valul de demisii ale medicilor

Dată publicare: 02-04-2020 11:31
Dată actualizare: 02-04-2020 11:43


Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, referitor la demisiile medicilor din România, că unul dintre scenariile analizate este interzicerea dreptului de practică. Propunerea a venit din zona politică, dar şi din afara ei.

 

Orban spune că nu are o părere clar conturată despre acest lucru şi că se mai discută cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Premierul afirmă că se vor lua măsuri mai dure, gândindu-se la o perioadă mai lungă de preaviz.

“Trebuie să mai avem o consultare cu cei din Ministerul Sănătăţii. Personal, nu aş opta pentru o variantă extremă, să li se interzică dreptul de liberă practică în România. Eu le-aş da dreptul să se mai gândească, adică să prelungim perioada de preaviz. Este posibil să facem asta în perioada de stare de urgenţă, prin derogare de la Codul Muncii”, a spus Ludovic Orban, miercuri, la Europa Fm, potrivit News.ro.

Orban afirmă că ”interzicerea dreptului de practică este o propunere formulată şi din zona politică şi din afara zonei politice”, dar că nu are ”o opinie clar formulată”.

Este uşor să spui să nu mai practice medicina, dar România şi aşa duce lipsă de cadre medicale. Avem nevoie de fiecare medic, de fiecare asistent medical, de fiecare personal cu experienţă. Trebuie să asigurăm condiţii mai bune în spitale, să cumpărăm materialele necesare, să asigurăm resursele necesare. Solicitarea mea către personalul medical este să îşi facă datoria, să respecte jurământul lui Hipocrat, să trateze toţi pacienţii, nu numai pacienţii infectaţi cu coronavirus, ci şi pacienţii care au nevoie de îngrijir medicale”, a mai afirmat premierul.

Acesta a mai spus că se fac eforturi pentru asigurarea echipamentelor necesare.

Încercăm să intervenim pentru asigurarea stocurilor strategice care ar fi trebuit să existe, pentru a distribui acolo unde e o criză. Facem eforturi disperate să obţinem aceste materiale”, afirmă premierul.

Mai mulţi medici şi cadre medicale au demisionat în ultimele zile, mulţi dintre ei acuzând lipsa de protecţie în faţa virusului.

 

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO