Boc despre decizia Senatului privind TVA: Castigam razboiul in Camera

Dată publicare: 28-03-2011 00:58
Dată actualizare: 29-09-2012 21:13
Sursa: Mediafax


Emil Boc

Premierul Emil Boc a declarat ca in Senat "s-a pierdut o batalie" pe proiectul legat de reducerea TVA la alimente, dar "razboiul" va fi castigat in Camera Deputatilor.

Senatul mentine TVA de 5% la alimente. Cererea lui Basescu a fost respinsa

Intrebat, la plecarea de la Conferinta Judeteana de alegeri a PDL Hunedoara, ce se va intampla cu proiectele legate de TVA, premierul Emil Boc a declarat ca Senatul nu este camera decizionala pe proiectele legate de TVA sau de alte subiecte financiare, iar lucrurile vor fi transate in Camera Deputatilor.

"Am convingerea ca, asa cum a fost si in alte situatii, in Camera Deputatilor coalitia are majoritatea necesara si va adopta acele legi care au acoperire bugetara si care au sustinere in taxele si impozitele pe care noi le avem adunate la bugetul de stat. Astfel, faptul ca in Senat nu s-a acordat importanta necesara nu e un lucru care sa ne bucure, noi vom analiza si in coalitie acest aspect, dar e pierduta o batalie si noi vom castiga razboiul in Camera Deputatilor", a declarat Boc.

Cererea de reexaminare formulata de presedintele de Traian Basescu asupra legii privind reducerea TVA la 5% la alimentele de baza a fost respinsa, miercuri, de Senat, care a mentinut, astfel, textul legislativ initial.

Proiectul legislativ propus de opozitie a fost adoptat in 19 octombrie anul trecut si trimis presedintelui spre promulgare, dupa ce deputatii puterii au invocat o eroare de comunicare la votul lor favorabil.

Principala prevedere a legii este reducerea TVA la 5% pentru alimentele de baza. Cererea de reexaminare a presedintelui, in care se solicita renuntarea la aceasta prevedere, a fost respinsa de Senat prin acceptarea raportului negativ al comisiei, cu 53 de voturi "pentru", 46 de voturi "impotriva" si o abtinere.

Sursa: Mediafax, Pro TV

Tags: tva, legi,


VIDEO PROTVPLUS.RO