Blaga: PDL e alaturi de Basescu. UDMR, UNPR si minoritatile sa nu participe la banditismul politic

04-07-2012 21:24

Vasile Blaga

Presedintele PDL Vasile Blaga a declarat, miercuri, ca PDL "este alaturi de presedintele Traian Basescu clar si fara comentarii".

Vasile Blaga a facut un apel "solemn" adresat UDMR, UNPR si grupului minoritatilor "sa se trezeasca" si sa nu participe la acte de banditism politic.

"Fac un pel solemn, UDMR, UNPR, grupul minoritatilor treziti-va! Nu participati la acte de banditism politic. Am guvernat impreuna, am lucrat impreuna cu Traian Basescu si stiti foarte bine ca nici Constitutia, nici democratia nu s-au aflat vreodata in pericol in aceasta perioada. Nu puneti umarul la rasturnarea democratiei in Romania. Demonstrati ca aveti constiinta pentru ca apoi sa va puteti uita in ochii celor care v-au ales", a spus Vasile Blaga, intr-o conferinta de presa.

El a precizat ca PDL "se va impotrivi abuzului grosolan de suspendare a presedintelui", nu pentru a apara o persoana sau vreun partid, ci pentru a apara legea si ce s-a castigat in ultimii 20 de ani.

"PDL este alaturi de presedintele Traian Basescu clar si fara comentarii pentru ca PDL e alaturi de romani, de lege si de democratie", a mai spus Vasile Blaga.

Intrebat daca PDL va negocia cu UDMR, UNPR si grupul minoritatilor nationale pe tema suspendarii presedintelui Basescu, Vasile Blaga a aratat ca in privinta negocierilor democrat-liberalii nu au ce sa promita descat respectarea statului de drept. El a precizat ca vor exista discutii cu reprezentantii acestor formatiuni.

"Negocieri, ce sa promitem nimanui decat respectarea statului de drept si a legalitatii? Discutii sigur o sa avem", a aratat Blaga.

El a mai spus la intrebarile ziaristilor ca democrat-liberalii vor incerca sa aiba dezbateri in Parlament atunci cand se va pune problema suspendarii presedintelui.

Blaga a mai spus ca nu a vorbit cu presedintele Traian Basescu si ca argumentele USL privind cererea de suspendare a presedintelui Basescu sunt "o adunatura de declaratii fara nicio fundamentare".

De asemenea, Vasile Blaga a mai spus ca USL incearca pentru a doua oara suspendarea presedintelui si confiscarea ultimei institutii "pe care inca nu o controleaza", pentru ca "presedintele Basescu e aparatorul legii pentru toti" si acesta "s-a batut pentru independenta justitiei".

"Obiectivele USL impun ca un asemenea om trebuie inlaturat", a mai spus Vasile Blaga.

Presedintele Traian Basescu a primit, miercuri, la ora 19.05, de la Parlament, solicitarea privind suspendarea sa din functie, anunta Presedintia, care nu precizeaza daca seful statului va participa la sedinta Camerelor reunite pe tema suspendarii sale.

Parlamentul se intruneste, joi, pentru a fi citita cererea de suspendare a presedintelui Traian Basescu, iar vineri este programata sedinta in care se va dezbate si vota cererea de suspendare.

Presedintele poate da Parlamentului explicatii privind faptele care i se imputa, se precizeaza in Constitutie.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO