Basescu: Obiectivul meu pana in noiembrie este ca Ponta sa nu poata deveni presedintele Romaniei

basescu

Traian Basescu a declarat, sambata, la Alba Iulia, ca obiectivul sau pana in noiembrie, chiar daca "aceasta atitudine are pierderi electorale" si pentru el, este ca premierul Victor Ponta "sa nu poata deveni presedintele Romaniei".

Traian Basescu a declarat, sambata, intrebat ce ar trebui facut pentru a se opri coruptia si dezbinarea tarii, ca are un obiectiv "clar" pana la incheierea mandatului, relateaza Mediafax. "Daca ati vazut ca raspuns la atacurile mizerabile pe care Ponta si televiziunile lui le fac la adresa mea, a familiei mele, nu ezit sa raspund. Obiectivul meu, chiar daca aceasta atitudine are pierderi electorale si pentru mine, obiectivul meu este ca pana in noiembrie, acest om sa ajunga la un nivel la care sa nu mai poata deveni presedintele Romaniei", a declarat Traian Basescu.

De asemenea, seful statului a afirmat, la Universitatea "1 Decembrie 1918" din Alba-Iulia, ca Ponta "nu trebuie sa fie presedintele Romaniei". "Ganditi-va ca acest om care apara coruptii din partidul sau si spunea ieri (vineri - n.r.) ca va politiza inapoi DNA, ar ajunge presedinte. Romania s-ar scufunda in neincredere", a adaugat Basescu.

Liderul PSD, Victor Ponta, declara recent ca USD va desemna un candidat propriu la alegerile prezidentiale in cazul in care liberalii nu vor accepta sa refaca USL si sa revina la guvernare, dupa alegerile europarlamentare din 25 mai, precizand ca nu exclude ca, "la nevoie", sa fie el acel candidat. El preciza ca exista doua variante, dintre care principala este refacerea USL si desemnarea unui candidat comun, impreuna cu liberalii, la Presedintie, candidat care sa fie acea persoana plasata cel mai bine in sondaje, a doua varianta fiind un candidat USD. "Varianta A, in care eu cred: dupa 25 mai, o sa adreseze o invitatie oficiala PNL de a reveni in USL, la guvernare, si in baza acordului USL sa avem un candidat comun, cel mai bun candidat conform sondajelor. Varianta B: nu se poate acest lucru si PNL merge singur si separat, atunci PSD-PC-UNPR vom desemna candidatul care sa mearga si, evident, nu exclud ca, la nevoie, sa fiu eu acela", spunea Ponta.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Traian Basescu:
Traian Basescu: "Lipsa statului de drept si coruptia sunt riscuri la securitatea nationala. Vedeti Ucraina"

Traian Basescu a declarat, sambata, la Alba Iulia, la o dezbatere organizata de Fundati Miscarea Populara, ca lipsa statului de drept si coruptia reprezinta riscuri pentru securitatea nationala, el dand exemplul Ucrainei.

ANIMATIE GRAFICA. Sistemul de irigatii
ANIMATIE GRAFICA. Sistemul de irigatii "prin gravitatie", promovat de Traian Basescu. Solutia e bazata pe apa de ploaie

Un om este cu adevarat implinit daca are copii si pamant, sustine presedintele, care, in calitate de prim-agricultor al tarii, s-a intalnit joi cu oamenii de la tara. Discutiile au ajuns si la sistemele de irigatii, care lipsesc din culturile noastre.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic
Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic

Israelul a lansat vineri dimineață un atac asupra Iranului, după atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute.