Basescu: Obiectivul meu pana in noiembrie este ca Ponta sa nu poata deveni presedintele Romaniei

17-05-2014 13:31


basescu

Traian Basescu a declarat, sambata, la Alba Iulia, ca obiectivul sau pana in noiembrie, chiar daca "aceasta atitudine are pierderi electorale" si pentru el, este ca premierul Victor Ponta "sa nu poata deveni presedintele Romaniei".

Traian Basescu a declarat, sambata, intrebat ce ar trebui facut pentru a se opri coruptia si dezbinarea tarii, ca are un obiectiv "clar" pana la incheierea mandatului, relateaza Mediafax. "Daca ati vazut ca raspuns la atacurile mizerabile pe care Ponta si televiziunile lui le fac la adresa mea, a familiei mele, nu ezit sa raspund. Obiectivul meu, chiar daca aceasta atitudine are pierderi electorale si pentru mine, obiectivul meu este ca pana in noiembrie, acest om sa ajunga la un nivel la care sa nu mai poata deveni presedintele Romaniei", a declarat Traian Basescu.

De asemenea, seful statului a afirmat, la Universitatea "1 Decembrie 1918" din Alba-Iulia, ca Ponta "nu trebuie sa fie presedintele Romaniei". "Ganditi-va ca acest om care apara coruptii din partidul sau si spunea ieri (vineri - n.r.) ca va politiza inapoi DNA, ar ajunge presedinte. Romania s-ar scufunda in neincredere", a adaugat Basescu.

Liderul PSD, Victor Ponta, declara recent ca USD va desemna un candidat propriu la alegerile prezidentiale in cazul in care liberalii nu vor accepta sa refaca USL si sa revina la guvernare, dupa alegerile europarlamentare din 25 mai, precizand ca nu exclude ca, "la nevoie", sa fie el acel candidat. El preciza ca exista doua variante, dintre care principala este refacerea USL si desemnarea unui candidat comun, impreuna cu liberalii, la Presedintie, candidat care sa fie acea persoana plasata cel mai bine in sondaje, a doua varianta fiind un candidat USD. "Varianta A, in care eu cred: dupa 25 mai, o sa adreseze o invitatie oficiala PNL de a reveni in USL, la guvernare, si in baza acordului USL sa avem un candidat comun, cel mai bun candidat conform sondajelor. Varianta B: nu se poate acest lucru si PNL merge singur si separat, atunci PSD-PC-UNPR vom desemna candidatul care sa mearga si, evident, nu exclud ca, la nevoie, sa fiu eu acela", spunea Ponta.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO