"Nu puteti dormi de clarificari". Basescu evita sa comenteze atacul la Rege


Ultimul update: Miercuri 23 Mai 2012 01:14
Data publicarii: Vineri 24 Iunie 2011 14:52
Categorie: Stiri Politice

Presedintele Traian Basescu a refuzat, vineri, sa faca vreo clarificare fata de declaratia sa referitoare la Regele Mihai, spunandu-i unui jurnalist care a insistat cu intrebarile pe subiect ca "tocmai la Bruxelles" nu poate "dormi" de clarificari.

Intrebat, in conferinta de presa sustinuta la Bruxelles dupa lucrarile Consiliului European, despre reactia unor lideri din Romania referitoare la declaratiile sale cu privire la Regele Mihai, Traian Basescu a raspuns: "Sunt o problema interna. Daca aveti intrebari in legatura cu Consiliul".

La aceeasi conferinta, presedintele Traian Basescu a declarat ca la Consiliul European a fost adoptata o masura in care se arata ca reglementarile privind consolidarea guvernantei Schengen nu se vor aplica Romaniei si Bulgariei.

Pe de alta parte, seful statului a anuntat ca singura recomandare a Consiliului European pentru Romania este: "Respectati acordul cu Fondul si Uniunea Europeana".

In plus, presedintele Basescu a sustinut ca, din punctul de vedere al recomandarilor Consiliului European, "Romania este intr-o pozitie extrem de favorabila".

Seful statului a amintit si de masurile luate de Romania, printre care cresterea varstei de pensionare si relaxarea pietei fortei de munca.

VIDEO PROTVPLUS.RO