Basescu: Ingrijorarea lui Franks privind alegerile e aceeasi cu a mea

27-04-2011 23:21
Sursa: Mediafax

Jeffrey Franks si Traian Basescu

Traian Basescu a declarat ca, asemenea lui Jeffrey Franks, este ingrijorat ca alegerile din 2012 ar fi cel mai mare pericol in calea reformelor si ca din acest motiv a insistat ca perioada premergatoare sa fie "acoperita" de un acord cu FMI si UE.

 "Am vazut declaratia domnului Jeffrey Franks. Sa fiu foarte sincer, este aceeasi ingrijorare pe care o am si eu. Din acest motiv, am insistat mult - Guvernul a fost de acord, ca de altfel si Banca Nationala - ca perioada premergatoare anului electoral 2012 s-o acoperim cu un acord cu FMI si cu UE", a spus presedintele.

El a adaugat ca este vorba despre un acord care sa aiba incluse in obligatiile pe care Romania si le asuma "exact procesele de reforma care trebuie continuate".

"Nu e suficienta doar reforma in Justitie cu Codurile, doar reforma in educatie, doar reforma pe piata fortei de munca cu Codul Muncii si reglementarile dialogului social, ci trebuie sa continue. Si trebuie sa continuam in zona regiilor pentru ca sectorul privat s-a ajustat pe perioada crizei, sectorul guvernamental s-a ajustat - peste 100.000 de locuri de munca au fost reduse, s-au redus salariile. Din pacate, acestea au fost solutiile. Dar marile regii nu. Si va pot spune ca va fi obiectiv major al programului restructurarea regiilor", a mai spus seful statului.

Cel mai mare pericol pentru continuarea reformelor asumate de Romania fata de institutiile internationale este reprezentat de alegerile din 2012, intrucat Guvernul ar putea renunta la unele dintre acestea pe motiv ca a fost depasita criza si economia revine pe crestere, apreciaza reprezentantii FMI.

Sursa: Mediafax, Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO