Băsescu, în Parlament: Credeți că doamna Dăncilă va putea sta lângă cancelarul austriac, să discute de Brexit?


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 27 Iunie 2018 16:57
Categorie: Stiri Politice

Președintele PMP Traian Băsescu a fost aplaudat în plenul Parlamentului, în timpul discursului pe care l-a susținut pentru a explica motivele pentru care Guvernul Dăncilă ar trebui demis.

Băsescu a început făcând referire la premierul Viorica Dăncilă și faptul că, de la 1 ianuarie, România va deține președinția Consiliului Uniunii Europene.

”De ce trebuie să cadă Guvernul Dăncilă. Iar dacă nu cade prin moțiune bine ar fi să-l dați jos dumneavoastră. Începând de la 1 iulie România intră în trio. Trio la nivelul Uniunii Europene înseamnă că premierul României alături de cancelarul Austriei și de premierul Bulgariei vor stabili principalele linii strategice pentru următoarele 18 luni în Uniunea Europeană.

Întrebare. Credeți că doamna Dăncilă va putea să stea alături de cancelarul austriac și să discute de problema Brexit?

Dar despre migrația la nivelul Uniunii Europene, credeți că va avea ceva idei? Dar despre proiectele strategice ale Uniunii Europene, credeți că va fi în măsură să spună ceva?” - a spus Traian Băsescu.

Fostul președinte al României a continuat seria de critici, dar la adresa miniștrilor, dându-i exemple negative pe șefii de la Transporturi și Economie.

Și vine altă problemă. Dacă de la 1 iulie doamna Dăncilă intră în scenă, de la 1 ianuarie intră tot Guvernul în scena Uniunii Europene. După cum știți, dincolo de Consiliul European există Consiliul Uniunii Europene, care are 10 formațiuni. Aceste formațiuni sunt conduse de miniștri țării care deține președinția. Și o să vă întreb, există consiliul transporturi.

Cum credeți că va face față ministrul transporturilor din România, domnul Șova să discute problemele de infrastructură ale Europei, când el n-a construit 1 kilometru de autostradă în România.

Există Consiliul Afaceri Europene. Acest consiliu va fi prezidat de domnul ministru ... mă refer la consiliul Afaceri Economice, va fi prezidat de domnul ministru Dănuț Andrușcă. Vi-l imaginați pe Andrușcă în capul mesei cu toți miniștrii Uniunii Europene discutând despre taxele vamale pentru Statele Unite?” - a spus Băsescu, în uralele parlamentarilor.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Protest pe traseul Palatul Parlamentului - Piața Victoriei. Mii de oameni au participat. VIDEO
Viorica Dăncilă, gafe în discursul din Parlament: ”Banca Monetară”. VIDEO
Mihai Şora: Voi merge în Parcul Izvor şi mă voi uita la clădirea aceea hidoasă
VIDEO PROTVPLUS.RO