Băsescu, despre situaţia de la Guvern: "Un joc în doi între Dragnea şi Iohannis"


Ultimul update: Joi 21 Februarie 2019 22:02
Data publicarii: Joi 21 Februarie 2019 21:49
Categorie: Stiri Politice
Senatorul Traian Basescu

Fostul preşedinte a postat pe Facebook un mesaj privind respingerea Olguţei Vasilescu, pe care o consideră un joc politic între Liviu Dragnea şi Klaus Iohannis.

"Jocul în doi
Nu mai am nicio îndoială că respingerea Olguţei Vasilescu a fost un joc în doi, un joc între Dragnea şi Iohannis. Ca dovadă, imediat ce dintre cei propuşi a dispărut Olguţa Vasilescu,, preşedintele s-a mulţumit la transporturi şi cu un incompetent de teapa lui Răzvan Cuc.
Recunosc, nu plâng de grija sau de mila Olguţei, dar mă înfurii când cineva vrea să mă păcălească.
", a scris joi seară Băsescu pe Facebook, după ce şeful statului a acceptat propunerea PSD

Miercuri, Băsescu postase următorul text:

După ce a încercat la Ministerul Transporturilor cu Olguţa Vasilescu şi cu Mircea Drăghici, ultima nominalizare a Liderului Suprem pentru acest minister greu, făcută în ultima zi a interimatului de 45 zile al Rovanei Plumb pentru a-i forţa mâna Preşedintelui Ţării, este Răzvan Cuc.
Nefericitul Răzvan Cuc a fost nevoit să demisioneze la cererea PSD din Guvernul Grindeanu, apoi a fost remaniat pentru incompetenţă, tot de PSD, din Guvernul Tudose, pentru ca acum să fie redescoperit de Daddy ca fiind soluţia de „profesionist sadea” pentru Ministerul Transporturilor. Clientelism ieftin!
Cum stă Preşedintele României în această ecuaţie? Să vedem:
1. Nu Preşedintele este responsabil că nominalizarea a întârziat nepermis, fiind făcută cu doar câteva ore înaintea expirării interimatului de la Ministerul Transporturilor;
2. Preşedintele poate respinge propunerea bazându-se pe realitatea că la solicitarea premierului PSD a semnat decretul de remaniere din funcţia de Ministru al Transporturilor a lui Răzvan Cuc, pentru incompetenţă, în Octombrie 2017;
3. Nimeni nu-i poate cere Preşedintelui României să reinstaleze în funcţie un ministru pe care cu doar câteva luni în urmă l-a revocat pentru incompetenţă;
4. Nominalizarea lui Răzvan Cuc este rodul unei decizii destinată a servi clientela de partid a lui Dragnea, pe care trebuie s-o servească pentru a se menţine pe funcţie.
Oare cât de slabi şi neluaţi în seamă au ajuns baronii PSD ca să-l lase pe Dragnea să-l impună pe „deplin compromisul profesional” Răzvan Cuc, ei ştiind că acest lucru face rău şi imaginii PSD?
Eu cred că Preşedintele Iohannis va acţiona în interesul României şi nu în interesul mărunt al lui Dragnea.
PS – Poate domnul Cuc are un dram de responsabilitate şi renunţă la nominalizare.

Lia Olguța Vasilescu

Klaus Iohannis a respins de 4 ori numirea Liei Olguţa Vasilescu în Guvernul României. Iniţial, social-democraţii au propus-o la Transporturi, apoi la Ministerul Dezvoltării, în locul lăsat liber de Paul Stănescu.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

FULLSCREEN
Băsescu, despre situaţia de la Guvern: "Un joc în doi între Dragnea şi Iohannis"
  • /

Sursa: Facebook

VIDEO PROTVPLUS.RO